Du har for travlt til at læse det her

Af Henrik Engedal

Du har ikke tid. Der sker så meget. Du laver så mange vigtige ting, synes du. Men faktisk bliver du bare distraheret, så du glemmer det, der er vigtigt. Læg mærke til den store forvirring og distraktion, som der foregår i disse år: Der kæmpes om din sjæl.

Jeg har forsøgt at gøre det til mit livsmål aldrig at glemme det, som Jesus i Lukasevangeliet 10,38 kaldte ”det væsentlige” – nemlig at lytte til ham. At vende tilbage til kernen i troen: korset, frelsen og det åndsfyldte liv. For det sætter altså bare resten af verden i det rette perspektiv.

Kampen er ikke ny, men jeg synes, den er tiltagende: løgnens, konflikternes og forvirringens ånd regerer mange steder. Taberen Satan prøver det bedste, han har lært. Nogle bukker under og glemmer at sidde stille og lytte til, hvad Guds ånd siger i dag. Det kender vi nok alle til.

Men der er mere end nogensinde brug for, at du slukker for alle de kloge stemmer: For nyhederne, podcasten, vennerne eller fodboldkampen – og bliver stille. Sådan helt stille. Så stille, at du kan høre Guds sagte hvisken igen. Guds visdom er ikke den samme som verdens visdom. Den handler ikke om flot retorik eller rationelle argumenter. Guds frelsesplan gør tåben vis og den vise til en tåbe. Og den sidste opdager det som regel ikke. (Læs 1. Korintherbrev.) Det er derfor, du skal klappe i og lytte efter!

Verden rystes lige nu politisk, religiøst og åndeligt. Det er ligesom veer, før Guds rige vil brage igennem! Det bliver voldsomt, tror jeg. Kan du mærke det? Hvis du ikke stopper op og bruger tid på at lytte til Helligåndens vejledning, så bliver du kørt rundt i manegen af andre folks agendaer og kæpheste. Så er du ikke klar til Guds plan. Det eneste sted, hvor du kan få det, som din og andres sjæl har brug for, er hos Gud. Læs Bibelen og mediter over Guds ord mere end du mediterer over politik, viden, underholdning osv. Det, du mediterer mest over, styrer dit liv. Du vælger selv, hvad du slukker og tænder for.