Tobias & Trine oplever Allehelgen og Fastelavn

Bibelselskabet har udgivet to nye minibøger i serien om Tobias & Trine. Denne gang handler det om de to kirkehøjtider Allehelgen og Fastelavn.

Tobias & Trine og de uhyggelige græskar er børnenes oplevelse af Allehelgen, da de sammen med deres mormor tager til et arrangement i den lokale folkekirke. Her har præsten lavet en fin allehelgen-gudstjeneste med tid til at mindes de døde. Efter gudstjenesten kan de udklædte børn og deres voksne være med til et halloweenløb på kirkegården.

Om baggrunden for at koble de to ting sammen, skriver Bibelselskabet:

” Halloween og Allehelgen har forskellig baggrund og oprindelse, men de handler begge om døden. Mange kirker kombinerer de to og bruger anledningen til at tale om livet og døden og om, at lyset er stærkere end mørket – og at Gud er med os i mørket.

I bogen Tobias & Trine slår katten af tønden er det søndag hjemme hos familien, der starter dagen med at snakke om baggrunden for traditionerne omkring Fastelavn. Bagefter tager familien i kirke og hører om Jesus, faste og fristelsen i ørkenen – og om Djævelen.

Efter gudstjenesten er der fastelavnsfest i kirken med tøndeslagning og fastelavnsboller. Og der er mulighed for at stille spørgsmål til præsten, som fx om Djævelen stadig findes…

Malene Fenger-Grøndahl. Foto: Søren Kjeldgaard

Tobias & Trine-serien er skrevet af forfatter, journalist og foredragsholder Malene Fenger-Grøndahl, der formår at få rigtig meget information omkring højtiderne flettet sammen med de hyggelige fortællinger, samtidig med at der er små budskaber i både præstens tale og familiens snak omkring det, de oplever undervejs.

Illustrator Jesper Tom-Petersen står for tegningerne.
Bøgerne er på 24 sider og koster 24,95 kr. pr. stk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: