’Vær ALLE børns statsminister – også de ufødtes’

– Vi vil holde Mette Frederiksen fast på visionen om at være statsminister også for de mange børn, hun tilsyneladende overser: De 40 ufødte, der hver dag dør i en abort, siger Ellen Højlund Wibe.

Retten til Liv har startet en underskriftindsamling med en appel til Mette Frederiksen (S) om også at være de ufødte børns statsminister.

– Ufødte i Danmark er retsløse. Et barn, der ikke er født, er i dansk lovgivning frataget helt basale menneskerettigheder – retten til liv.

Denne uretfærdighed ønsker Retten til Liv at markere i anledningen af Børnenes Dag – Børnekonventionens fødselsdag den 20. november, fastslår Retten til Liv i en pressemeddelelse.

Brev til statsministeren

Retten til Liv har skrevet et åbent brev til statsministeren, der har gjort det til sit særlige varemærke at være børnenes statsminister.

”Vi ønsker at holde Mette Frederiksen fast på denne vision ved at pege på den store gruppe børn, som hun tilsyneladende fuldstændigt har overset. De 40 ufødte, der hver dag dør i en abort,” hedder det i meddelelsen.

Retten til Liv inviterer derfor alle, der deler denne nød for de ufødtes retsløshed, til at være medunderskrivere på brevet.

Aktion ved Christiansborg

Den 20. november vil underskrifterne så blive afleveret ved en aktion foran Christiansborg.
”Alle mennesker er lige. Det er et menneskesyn, vi deler som danskere. Der, hvor uenigheden opstår, er i spørgsmålet om, hvornår man bliver et ligeværdigt menneske.

I Retten til Liv argumenterer vi for, at denne grænse må sættes ved det tidspunkt, hvor et menneske bliver til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Lighedstanken står og falder med, at vi ikke sætter skel ved størrelse, udseende, afhængighed af andre, evner, alder, køn eller andre ting. At være menneske har alene at gøre med dette særlige: at have en ’iboende værdighed’, for nu at citere menneskerettighedserklæringen.

Derfor er vi nødt til også at inkludere de ufødte – og finde andre løsninger på de udfordringer, som en uventet graviditet kan udgøre”, fastslår Ellen Højlund Wibe, der er landssekretær i Retten til Liv.

Underskriftindsamlingen

Underskriftindsamlingen foregår online på kortlink.dk/28fzv, og man bestemmer selv, om underskriften, der også forsynes med angivelse af bynavn, skal være synlig på nettet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Det er dog også muligt at printe et ark fra Retten til Livs hjemmeside og bruge denne til at samle underskrifter med i ens netværk.

Underskrifterne afleveres ved en ”aktion med lys og lyd” uden for Christiansborg den 20. november. Her er underskriverne også inviteret med, understreger Retten til Liv.