Skal vi opgive vores forhold?

Kære Poul Henning

Vi kæmper i vores ægteskab. Vi har været gift i 23 år. Vores følelser er på lavt blus. Når vi tænker tilbage, var vi meget mere hengivne til hinanden. Vi savner begge kærlighed, men har svært ved at give det til hinanden.

Det er klart, at vores to børn har fået meget af vores opmærksomhed og tid. Coronatiden, hvor vi er hjemmearbejdende, har afsløret, at vi i ægteskabet ikke har så meget liv sammen. Vi kommer let til at såre hinanden. Vi har også overvejet, om vi skal opgive vores forhold. Vi er jo meget forskellige.

Vi plejer begge at være meget på farten. Nu er vi blevet bremset op. Det er ikke så let. Tak for brevkassen og gerne også råd til os.

Kærlig hilsen
Filip og Lene

 

Kære Filip og Lene

Dejligt at I skriver. Hvis alle lagde den samme energi i deres ægteskab, som der lægges i deres arbejde, ville der være væsentligt færre skilsmisser. Vi kommer let til at tage gode ting for givet. I mødte hinanden med stor hengivenhed og kærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



I var hinandens fortrolige. I levede helhjertet med i hinandens liv. Der kom børn og karriere. Det var herligt og hårdt. Nattesøvnen tog på jeres kræfter og relation. Der var ikke meget tid til at pleje jeres kærlighed. Jeg vil proklamere:

Gud giver jer et nyt nådeår fyldt med kærlighed.

For mange år siden kom en fin lille bog med titlen: De fem kærlighedssprog. Bogen er en hjælp til at finde svar på, hvad der er det største og næststørste kærlighedssprog. Der beskrives 5 meget forskellige sprog:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



1 Anerkendende ord
2 Tjenester
3 Tid
4 Sensualitet og seksualitet
5 Gaver

Læs gerne denne klassiker.

Hvis alle lagde den samme energi i deres ægteskab, som i deres arbejde, ville der være færre skilsmisser.

Jeg vil dog også opmuntre til at gå et skridt videre. Vi mennesker er ikke i kasser. Vi ændres over tid. Den aktuelle virkelighed ændres løbende. Et sprog kan være rigtig for 10 år siden, men nu er det et andet sprog. Et sprog kan være rigtigt i dag og et andet sprog i morgen.

En bedre model er derfor at leve i så tæt forbindelse med Gud og hinanden, at I finder det rigtige kærlighedssprog i nuet. Hold andagt sammen og bed sammen. Vi skal som bekendt møde hinanden, akkurat hvor vi er. Rejsen er yderst spændende og udfordrende, for menneskesindet er dybt, og gamle traumer kan forkludre sproget i nuet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



For at genfinde hinanden kan gode spørgsmål være helt afgørende:

1  Hvad er dit kærlighedssprog nummer 1 og 2?
2  Hvad er dit største ønske og behov i dag og i denne uge?
3  Hvilke handlinger skal vi foretage, for at vores kærlighedsbeholder i 2021 fyldes op igen?

Sæt tid af til kun jer to. I kan skiftes til at bestemme et emne, I gerne vil tale om. I kan skiftes til at vælge ugens dybe emne. Det er klogt at sætte en bestemt tid og dag af til at tale om dette emne.

Hermed også sagt, at I ikke hele tiden skal tale om det seriøse og måske svære. Planlæg gerne den kommende uge, fx søndag aften. Det er vigtigt at se det samme billede. De øvrige dage og timer skal I på anden vis forkæle hinanden og nyde Guds nåde i nuets dagligdag. I vil snart opleve, at et sådant opmærksomt engagement vil styrke kærlighedslivet, som også er varme følelser.

Kærlig hilsen
Poul Henning