Elia tager sig af forældreløse gadebørn

En støvet eftermiddag besøgte vi Elia Omar (th) og hans 16 gadebørn. De er her fotograferet sammen med den amerikanske bibeloversætter Mariann Hungerford (tv) og Henri Nissen fra Udfordringen. Solen var på vej ned, så billedet blev lidt sløret. Børnene bor bl.a. i det lerklinede primitive hus i baggrunden. Men de har det langt bedre her end på gaden i den nærliggende storby.

Blandt de mindre projekter, som Udfordringen er begyndt at støtte i Afrika, er også et lille gadebørnsprojekt i det nordlige Cameroun.

Det bestyres af Elia Omar. Han er oprindeligt mekaniker og alt-mulig-mand. En periode arbejdede han for den lutherske kirke i det nordlige Cameroun, og her mødte han også en del danske volontører.

En af hans opgaver var at kigge efter et gadebørns-projekt, som kirken havde oprettet.

Elia opdagede dog hurtigt, at det ikke var børnene, der havde kirkeledelsens interesse, men de penge, man på den måde fik adgang til. Ofte havde Elia ikke noget mad til børnene, fordi pengene var gået til andre påtrængende formål.

Situationen blev uholdbar, og Elia – som selv var forældreløs – spurgte en ældre amerikansk missionær om hjælp. Hun havde jævnlig hjulpet ham, og nu skaffede hun et stykke jord udenfor byen, hvor Elia kunne slå sig ned med sine gadebørn.

De gik i gang med at bygge nogle primitive hytter, og senere fik de også bygget et par huse med hjælp fra missionæren.

Læs resten af artiklen i Udfordringens nye hjemmeside for unge: udf.nu