Nordiske pinseledere afviser konspirationsteorier

Pinseledere fra Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island har offentliggjort en udtalelse, hvor de tager afstand fra konspirationsteorier og skræmme-profetier om Covid19-vaccinen.

Øystein Gjerme repræsenterede de norske pinsekirker. Foto: Stein Gudvangen, KPK

Pentecostal Nordic Fellowship udgav torsdag den 11. februar en fælles udtalelse fra lederne i pinsebevægelsen i alle de fem nordiske lande.

Her skriver de blandt andet, at ”Dele af det pinse-karismatiske kirkelandskab må udvise selvkritik vedrørende brug af profetier og konspirationsteorier.”

Pinselederne mener, at der ikke var nogen profetiske stemmer, som forudså, at virusset skulle komme.

”Derfor bør de profeter, som nu bruger meget energi på at skræmme mennesker med konsekvenserne af virusset og advarsler mod at modtage vaccine, være mere forsigtige. Kirken og verden har brug for profetiske røster, men ikke ”Youtube-profeter” som ikke står til ansvar overfor nogen,” står det videre i udtalelsen.

Sund holdning

Brevet er underskrevet af Daniel Alm (Sverige), Øystein Gjerme (Norge), Aron Hinriksson (Island), Dan Sørensen Jacobi (Danmark) og Mika Yrjölä (Finland).

Pinselederne skriver, at de som kirkeledere og pinseforkyndere ønsker at opmuntre alle til at holde ud i denne periode, samt have en sund holdning i forhold til virusset.

”Vi må være åndeligt vågne – og stille spørgsmålstegn ved åbenbaringer, profetier og konspirationsteorier, som kun fører til frygt og isolation. Vi har nu mere brug for troende, som deler de gode nyheder og trøster de trætte,” hedder det i udtalelsen.

Vil følge sundhedsmyndighedernes råd

Lederne beder videre pinsemenighederne i de nordiske lande om at være i bøn og handle ud fra næstekærlighed i stedet for frygt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er helt uproblematisk at bede og samtidig lytte til rådene fra sundhedsmyndighederne. Vore politiske ledere kæmper ikke imod kirkerne, de kæmper imod virusset.”

Pinselederne understreger, at de personligt vil følge rådene fra sundhedsmyndighederne i deres respektive lande.

”Vi vil holde afstand så længe, det er behov for det og tage COVID-19-vaccinen, når det er vores tur i køen. Vi vil samtidig forblive i bøn, være vågne i vort kald og have omsorg for mennesker omkring os,” hedder det i fællesudtalelsen fra pinselederne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Konspirations- teorier fører os let på afveje