Senator i Californien kræver åbne kirker under nedlukning

– Gudstjenester er livsvigtige og bør derfor ikke rammes af restriktioner, mener senator Brian Jones.

– Gudstjenester er livsvigtige og bør kunne fortsætte trods nedlukning af samfundet. Det mener senator Brian Jones fra San Diego, som sidste fredag fremlagde et lovforslag om sagen.

Den republikanske senator vil også gøre det muligt for religiøse organisationer at få del i kompensation, hvis de har været udsat for ”overgreb” fra regeringens side, skriver Religion News Service.

Lovforslaget, der går under navnet ”Religion is Essential Act”, kræver, at både nationale og regionale myndigheder tillader kirkerne at holde gudstjenester, også under nødsituationer.

Forslaget skal hindre myndighederne i at gennemtvinge nødregler af hensyn til fx sundhed og sikkerhed, som går ud over kirkernes aktiviteter. Samtidig skulle religiøse organisationer ifølge forslaget kunne kræve godtgørelse for enhver administrativ eller juridisk procedure, som skyldes ”regerings-overgreb”.

”Amerikanerne er garanteret trosfrihed og retten til at samles med andre i en kirke, de selv har valgt,” fastslog senator Brian Jones.

USA’s højesteret fastslog den 5. februar, at Californien ikke må forbyde indendørs gudstjenester på grund af corona. Kirkerne må dog kun tillade folk at bruge 25% af siddepladserne, ligesom de skal begrænse sang og messen inden døre.