Å-festival er aflyst

Restriktionerne udfordrer, og arrangørerne satser i stedet på pinsen 2022.

Dennis og Helene fortæller om aflysningen i et liveopslag på Facebook.

Kalenderen siger marts, og normalt ville arrangørerne bag Å-festival være i fuld gang med forberedelserne. Men omstændighederne er fortsat ikke normale, og derfor er det blevet bestuttet at aflyse festivalen i år.

– Vigtigt for Å-festival er det kristne fællesskab. Et fællesskab, hvor vi kan feste sammen til koncerter. Et fællesskab, hvor vi kan hygge sammen i forteltene.

Et fællesskab, hvor vi kan lovprise sammen i lovsang. Men fortsatte restriktioner grundet Covid-19 udfordrer dette fællesskab – for vi kan ikke mødes 3-4.000 mennesker i Sdr. Felding. Det vil ikke være forsvarligt, siger lederteamet med den nye formand Kåre Dyhr Pedersen i spidsen.

Å-festivalen med musik af kristne bands har været afholdt hvert år i pinsen siden 1990, dog med undtagelse af sidste år, hvor man også måtte aflyse pga. Covid 19.

Satser nu på 2022

Man havde ellers set tiden an og holdt øje med udmeldingerne fra myndighederne, men vurderer nu, at pinsen er så tæt på, at en aflysning er nødvendig.

– Vi har mødt en helt umådelig stor opbakning i 2020. Alle vores samarbejdspartnere har virkelig arbejdet med os for at få os helskindet igennem aflysningen. Og vi er ikke mindst blevet mødt at rigtig mange, der har støttet os økonomisk, lyder det fra et taknemmeligt lederteam.

Der fokuseres nu i stedet for på at være helt klar til Å-festival 2022, hvor man håber på at kunne fejre pinsen med en fuld booket festival.

Som et lille plaster på såret lover arrangørerne, at der sker noget op til pinsen 2021 på deres sociale medier, som alle interesserede opfordres til at holde øje med.


Artiklen fortsætter efter annoncen: