Spalteplads som PR?

Knud Christensen
Bredebro

Kan Udfordringens Redaktør ikke venligt fortælle os, hvorfor vi uge efter uge skal belemres med Kristendemokraternes “klumme til medlemmerne”?

I en ellers særdeles god og relevant ugeavis er vi måske nogle, som mener, at spaltepladsen kunne bruges til noget bedre end PR for et politisk parti.

Jeg skal her pointere, at Kristendemokraternes annoncer i Udfordringen “talte et andet sprog” end det man i DR1´s Krydsild – specielt med Kåre Quist – sagde åbent på TV op til valget.
Faktisk husker jeg det som direkte deprimerende at høre på..

Personligt kender jeg folk, som vedr. Kristendemokraternes navn siger “at navnet er helt forkert”.
Endelig kan man jo så også spørge om, og i så fald hvorfor, en udmærket ugeavis åbenbart skal være politisk præget.

Ikke at jeg på nogen måde støtter fx. JW’s opfattelse af, at kristne ikke skal beskæftige sig med politik; men er der noget, som kan skabe spændinger, er det politik, kan de fleste vist blive enige om.

Svar fra Redaktøren:

Vi aftalte oprindeligt med Isabella Arendt, at hun skulle skrive klummer specielt til Udfordringens læsere. Da hun ikke kunne overkomme dette, måtte vi bruge hendes klummer til medlemmerne. Men disse skulle så påføres den nævnte sætning, hvilket ikke var ideelt.

Tanken var at få en kristen-politisk skribent, som kunne skrive om aktuelle emner på skift med Iben Thranholm. Og måske med lidt anderledes vægtlægning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når det blev Isabella og ikke en anden politiker, skyldes det selvfølgelig, at hun står i spidsen for det eneste parti herhjemme, som kalder sig kristent i navnet.

Men som man har kunnet se ud af de seneste numre af Udfordringen, så har vi i sidste nummer bragt et stort interview med en politiker fra Dansk Folkeparti, og denne uge har vi et interview med en politiker fra Socialdemokratiet (s.3). Vi har for nylig omtalt Naser Khader fra Konservative.

Og vi har som bekendt også omtalt flere andre partiers politikere, når de udtrykker sig om kristendom.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så vi er ikke gift med KristenDemokraterne. Og vi beklager, hvis det kunne opfattes sådan.

Henri Nissen
Ansvarhavende.