’Tak for hjælp under nedlukningen’

Boris Johnson takkede kristne i sin påsketale.

Premierminister Boris Johnson.

– I viser med jeres måde at leve på, hvem Jesus Kristus er.

Det sagde den britiske premierminister i en hilsen til den kristne festival Spring Harvest Home, ifølge Premier Christians News.

Viser hvem Jesus er

Premierministeren takkede kirkerne for deres rolle under nedlukningen og roste den uselviskhed, som kristne har vist.

I sin hilsen til festivalen, der foregik online, sagde Johnson: ”Jeg vil gerne sige jer stor tak, fordi jeg gennem det seneste år igen og igen har set, at folk som jer, mænd og kvinder, unge og gamle i hele Storbritannien, udlever Jesu Kristi lære.

Jeg har slet ikke tal på de kirkeledere og menigheder fra alle kirkeretninger, som har støttet ikke bare hinanden, men også hele lokalområdet, uanset om folk havde en anden tro eller slet ingen tro,” fastslog premierministeren.

Tak for tålmodigheden

Boris Johnson erkendte samtidig, at nedlukningen har været svær for mange kristne.

”I mange måneder har I ikke været i stand til at komme sammen til lovsang og bøn, som I plejer. Jeg ved, at det har været en stor byrde for mange kristne, men det er en byrde, som I har båret med uselvisk selvbeherskelse uden at klage og ved at vænne jer til online gudstjenester og møder.”

Premierministeren sluttede:

”Selv om det ikke er blevet den påske, nogen af os ville have ønsket, og Spring Harvest tydeligvis ikke er gennemført på den sædvanlige livlige måde, så kommer vi fremad, og vi vil komme i mål på grund af folk som jer.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også partileder Sir Keir Starmer fra arbejderpartiet Labour, samt lederen af Liberal Democrat, Sir Ed Davey, havde sendt videohilsener til de kristne på festivalen 2. påskedag.

Spring Harvest festivalen, der foregik online fra 4.-8. april, havde i år fokus på tilbedelse med temaet ”Why we Worship”.

Efter at have udsendt politikernes videohilsener holdt arrangørerne en paneldebat, der handlede om, hvordan kristne kan udleve deres tro ved at blive mere aktive i politik. Debatten blev ledet af Andy Flannagan fra Christians in Politics.


Artiklen fortsætter efter annoncen: