Anette Hoffmann fylder 50 år – en af de ”jernhårde ladies” som er glad for sin kristne tro

Anette Hoffmann var én af de ”jernhårde ladies” som skaffede Danmark to Europamesterskaber i 1994 og 1996, en VM-titel i 1997 og ikke mindst OL-guld i både 1996 og 2000.

Anette blev registreret for over 600 scoringer for Danmark, og hun var også et år i Spanien, før hun stoppede sin karriere i forbindelse med, at hun blev gravid. Herefter fandt hun sig et mere almindeligt job. I ti år var hun salgschef hos J.I Sport. I dag arbejder hun som Key Account Manager i virksomheden Eco2light, der leverer LED-lys til sportshaller m.m.

Oprindelig er Anette uddannet som pædagog i Viborg og Jelling, og hun bor fortsat i Jelling, hvor hun er gift Møberg og for fire år siden kunne fejre sølvbryllup med sin mand.

Parret har tre piger – Josephine, Amalie og Lærke – på henholdsvis 15, 18 og 20 år, som Anette giver nogle gode råd om håndbold fra sidelinjen.

Troen betyder mest for hende

Anette har flere gange udtalt, at hendes kristne tro betyder mere for hende end den strålende kariere. Hun kan undvære håndbolden, men kan ikke forestille sig et liv uden Gud og kirken. I sin fritid kommer hun i Indre Mission i Jelling.

”Troen har altid givet mig tryghed og identitet. Men det var svært at ’springe ud’ som kristen håndboldspiller,” fortæller hun i en TV Syd-udsendelse, hvor hun understreger, at hun nu fokuserer på at give troen videre til sine børn.

”Alverdens guldmedaljer og jordiske æresbevisninger kan ikke gøre noget, når vi engang skal stå over for Gud. Her gælder kun det kors, som i vores flag er hvidt,” sagde hun i et interview i Kristeligt Dagblad.

”Der var noget, som var større end en guldmedalje og en titel, og det var den kristne tro, som jeg har haft med mig siden barndommen,” sagde Anette Hoffmann.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På befrielsesdagen i onsdags den 5. maj fyldte hun 50 år.