Dårlige valg sendte Amy ud i mørket

Amy Lee Kemp havnede som ung i mørket på trods af en kristen opvækst. Som 24-årig vendte hun hjem til Jesus, sin pastorfar og mor og til sit kald.

Amy Kemp er i dag 45 år og omrejsende prædikant og forbeder. Hun gæster Danmark fra midten af maj.

Danmark er blevet bedre til at modtage helbredelse fra oven end tidligere. Det mener den kristne forbeder og prædikant Amy Lee Kemp, der er født i 1975 i Cleveland i delstaten Texas.

Som helt ung skrev hun bogen ”Den Fortabte Datter” – om at have været langt ude i tovene tur-retur – på grund af stoffer og alkohol … Om ungdoms-letsindig omgang med mørke, og om sårbarhed, der endda drev hende til et selvmordsforsøg som 14-årig, da hendes forældre overvejede separation.

Efter sin helbredelse har hun fået Danmark på hjerte og været her flere gange, hvor hun har holdt helbredelsesmøder rundt om i hele landet via Aglow Denmark. Nu er hun her igen.

– Den største forskel i forhold til tidligere, er, at menneskers forventninger om, at Gud vil møde og helbrede dem – at de vil modtage noget fra Gud – er blevet større!

– Gud giver gaver, og jeg hører visdomsord, mens jeg prædiker: ”Gud hører denne tilstand” – og ”Det er min tilstand, jeg modtager min heling.” Folk modtager helbredelsen, mens de sidder på deres pladser.

– Gud arbejder på mange måder. Gaverne flyder. Der var engang en leder fra Slagelse med til et af mine møder i København. Efter mødet indså lederen, at hun var blevet helbredt for nogle symptomer, fortæller Amy Lee Kemp.

At symptomerne var væk bagefter, fik Amy Lee Kemp at vide, da hun kort efter også talte og bad i Slagelse. Her mødte hun nemlig kvinden igen.

– I København sagde jeg: ”Hvis I kan mærke i kroppen, at jeres lidelse er væk, så ræk hånden op.” Der var ti til femten, som gjorde det, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:At helbredelser er noget, der foregår konstant omkring hende, understreger hun ved at komme med et eksempel:

– For en time siden besøgte jeg en ven. Hun blev genfødt for en time siden! Min ven begyndte at ryste ukontrolleret, og Gud helbredte hende for astma. Lige inden vi mødtes, kunne hun næsten ikke trække vejret ordentligt …

– Det er et momentum med Helligånden. Forventningen om, at Gud er der. Mennesker kommer med tro og får forventninger, og Gud møder dem på en smuk måde. Jeg kan lægge hånden på og helbrede dem. Helligåndens gaver bliver demonstreret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg hører vidnesbyrd fra dem, der var med til mine møder i tidligere år. Fra dem, der kom af med slidgigt, problemer med nakken … Det er virkeligt i deres liv. Og jeg ser mennesker komme til tro ved hvert møde, siger Amy Lee Kemp.

Kom hjem

Hun kom i 2010 til Danmark første gang for at besøge en kvinde, hun tidligere havde delt værelse med på ”The Dreamcenter” i Los Angeles, hvor Amy Lee Kemp dengang arbejdede med at hjælpe unge hjemløse.

– Dengang talte Gud i tre dage til mig om Danmark: ”Jeg vil have, du tager dertil og elsker disse mennesker. Fortæl dem, at jeg elsker dem,” fortæller Amy Lee Kemp, som i dag arbejder i non profit organisationen ”Recipients of Grace Ministry”.

Hendes budskab til mennesker er enkelt: Guds nåde er virkelig!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Frelse og hebredelse er gaver fra Gud, og vi må modtage, hvad Gud giver os. Enkeltheden i det er, at vi intet kan gøre selv. Jesus tager imod os, mens vi er syndere. ”Kom og modtag Hans tilgivelse.

Lad Hans blod vaske dig ren. Gud står med åbne arme og siger: ’Kom hjem og modtag det’,” forklarer – og opfordrer Amy.

Sidste år mødte hun i Holstebro en kvinde, som havde kæmpet med depression og ikke kunne slippe af med medicinen, fordi symptomerne blev for slemme, når hun forsøgte.

– Jeg bad ikke engang for hende. Hun var bare med til et møde, hvor jeg talte. Alligevel opdagede kvinden bagefter, at der var gået to dage uden medicin, og hun havde ingen symptomer. Hun er nu sat fuldstændig fri. Medicinfri.

– Når du taler om Jesus, så er han til stede – og Helligånden. Og kvinden lyttede. Så heler Han! Det er det, han gør. Jesus møder folk i dag og sætter dem fri af lidelser. Vi forenes og helbredes rundt om Jesu kors, forklarer hun.

Amy Lee Kemp er overbevist om, at Gud fortsat bevarer Danmark i hendes hjerte – også, når hun er i USA.

Sandhed i kærlighed

Amys egen familie havde stor betydning for hendes omvendelse som 24-årig.

– Inden jeg vendte tilbage til Jesus, var jeg stolt af mine valg, selvom min kristne familie sagde: ”Det er ikke den rigtige vej”.

– De dømte mig aldrig. De elskede mig bare. Men min far sagde med tårer i øjnene: ”Amy, du er som en tornado, og den styrer dig mod bunden og vil tage dit liv”.

– Min far tryglede mig om at vende om. Jeg var 21 år og afviste hans tilbud. Men jeg vidste, han sagde det i kærlighed, forklarer hun.

Den kærlighed var uvurderlig, da hun senere lagde mørket bag sig ved at sige ja til Jesus.

– Mine forældre gav mig altid, hvad jeg havde brug for. Men jeg kunne ikke bare udleve min livsstil i deres hjem, så jeg måtte rejse væk, da jeg var 18.

– Da jeg nåede bunden og råbte efter Gud, tog jeg hjem til min familie igen. Jeg vidste, at de elskede mig og ville acceptere mig.

– ”Du ved, det ikke er ret, men vi beder for dig og elsker dig,” havde de altid sagt. De talte sandhed i kærlighed. Så da jeg ramte bunden, kunne jeg tage hjem til dem.

– Mine tre søstre dømte mig heller ikke. Ekskluderede mig aldrig.

– Forældre skal fortælle deres børn sandheden. Mine forældre talte aldrig fordømmende, men med betingelsesløs kærlighed, siger Amy Lee Kemp taknemligt.

Velsign!

Inden vendepunktet boede hun på et tidspunkt i en trailer sammen med en pusher:

– Jeg ledte efter accept, identitet, selvværd …

– Det er så vigtigt, at forældre velsigner og elsker. Når forældre ikke gør det – hvis ikke børn modtager det, vil de lede efter det andre steder.

– Jeg blev introduceret til usunde miljøer af folk, der accepterede mig. Det var en bundløs grav. Det var et mørke, der sugede alt ud af mig ….

I dag gør Amy Lee Kemp alt, hvad hun kan, for at hjælpe andre. Hun vil gerne være med til at forebygge, at det, som skete for hende, sker for andre.

– En travl familie må ikke have for travlt til at bekræfte deres børn: ”Du ser smart ud”, ”Mor er stolt af dig …”
– Kolleger skal også huske at anerkende og rose hinanden i stedet for kun at tale om, hvad de gjorde galt. At tale negativt er at forbande.

– ”Jeg er stolt af dig. Du gjorde et godt stykke arbejde” … det gør noget i hjertet! understreger hun.

Amy Lee Kemp henviser til Helligånden.

– Helligånden understreger det: Selvom forældre ikke har så meget tid, så skal de have tid til at tale et kærligt ord. Det er et valg. De må vælge at sige: ”Hav en dejlig dag. Mor elsker dig højt. Jeg er stolt af dig”.

– Det er i hjertet, vi mærker accept eller afvisning, uddyber hun.

Jesus er populær blandt hendes nærmeste.

– Vi er tætte i min store familie – fyrre i alt. Alle, undtagen en niece, følger Jesus: Vi vælger kærlighed og tilgivelse.

– Jeg har aldrig haft et ønske om at blive gift og stifte familie. Gud har endnu ikke lagt det i mit hjerte, men jeg nyder livet. Jeg er lykkelig og føler mig elsket, forklarer Amy Lee Kemp.
Hun søger altid at følge Helligåndens anvisninger i sit liv.

Renset

Livet i tro beskytter mod mørket.

– Når du lever med Jesus, vinder synden ikke over dig. Når vi kommer til Jesus, tager Gud os ud af mørket – gennem sin søn. Jeg var i total mørk afhængighed, da jeg råbte efter Gud, og han reddede mig … anbragte mig i lyset. Jeg er ikke længere den samme.

– Jeg var 24, da jeg blev frelst. Sat fri. Jeg havde ingen afhængighed bagefter, fortæller Amy Lee Kemp.

Hun skulle dog stadig igennem modstand – endda også fra en pastor, der misinformerede hende:

– Da jeg kom på bibelskole, fik jeg en ven med en pastorfar. Selvom jeg var frelst, fortalte pastoren mig, at når man synder, mister man sin frelse for evigt.

– Det var en løgn, og det var forfærdeligt for mig. Frygt kom ind i mit liv, og jeg følte mig forbandet af kristne. Dengang troede jeg på det, fordi jeg ikke kendte Ordet godt nok.

– Ti år senere råbte jeg igen efter Gud. Jeg råbte efter sandhed – og Gud forklarede mig, at da jeg accepterede Jesus, vaskede Han alle mine synder væk. Det lærte Gud mig, fortæller Amy Lee Kemp.

Det satte hende fuldstændig fri, da hun forstod det: At mennesker ikke frelses på grund af deres gerninger, men på grund af Guds nåde og ved tro på Jesus som frelser og herre.

– Jesu blod fjerner en gang for alle vores synd – og giver os Guds accept! understreger hun.
I 2008 blev hun døbt.

Hun blev i den forbindelse fyldt med Helligånden. Et kraftfyldt møde, hvor hun også begyndte at tale i tunger.

Nu blev hun fuldstændig overbevist om, at Gud er kærlighed og ikke bærer nag.
Hun hørte nemlig ordene: ”Fortæl dem, at jeg elsker dem”.

– Helligånden fortalte også, at jeg ville komme til at se mirakuløs heling og sagde: ”Jeg vil bruge dig”.

– Gud ønsker, at folk bliver helede. Det er den onde, som holder folk fanget, forklarer hun.

Kort tid efter dåben havde Amy Lee Kemp endnu en åndelig oplevelse:

– En måned efter, at jeg blev frelst – genfødt, kørte jeg i min bil på vej til et pizzaria. I forruden så jeg pludselig et billede af mig selv stå med en mikrofon og tale på et møde. Det var et udendørs møde, og der var mennesker overalt. Jeg rystede, da jeg ankom til pizza-stedet.

-”Hvordan får jeg det til at ske?” tænkte jeg. Men Gud viser dig, hvad Han vil gøre. Jeg så det, men først tyve år senere oplevede jeg det fuldt ud.

– Jeg vidste, Gud kaldte mig til at prædike og helbrede syge. Det er Jesus, som heler. Hvis folk kan se ham, vil de kalde på ham – og så vil de ikke søge noget andet. Når de kalder på ham, vil han svare dem, tilføjer Amy Lee Kemp.

Hendes bog ”Den Fortabte Datter Vender Hjem Til Faderens Omfavnelse” kan købes gennem Aglow Ikast eller via nettet.

Amy Lee Kemp er i Danmark fra midt i maj og til slutningen af juni. Man kan finde oplysninger om møderne på hendes facebookside under ’begivenheder’.