Ny generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission

Arngeir Langås

Brødremenighedens Danske Mission (BDM) har ansat 51-årige Arngeir Langås som ny generalsekretær, fortæller BDM.

Arngeir Langås tiltræder som generalsekretær 1. august 2021. Han afløser den nuværende general- og missionssekretær Jens Peter Rejkjær, som går på pension.

Formand for BDMs bestyrelse, Jørgen Bøytler, glæder sig til at byde Arngeir Langås velkommen i BDM og fortæller, at et enigt ansættelsesudvalg har valgt Arngeir Langås blandt flere kvalificerede kandidater:

Vi får en generalsekretær med en bred erfaring og et godt kendskab til missionsarbejde, som vi tror kan være med til at føre BDM videre i en positiv retning. Det er et gensidigt match, og jeg er meget glad for, at vi får en så velkvalificeret mand ved roret, både organisatorisk, ledelsesmæssigt og teologisk, siger Jørgen Bøytler.

Stærk missionsfaglig baggrund

Arngeir Langås er norsk, uddannet teolog og ordineret præst, og har tidligere været fagkonsulent og missionær for Danmission i den lutherske kirke på Zanzibar og partnerkoordinator i Mission Afrika.

Han har desuden en Ph.d. i missionsteologi (2017). Han kommer til BDM fra en stilling som præst i den norske kirke i Moland i det sydlige Norge.

Glæder sig til opgaven

BDM er inde i en periode med vækst og udvikling, og Arngeir Langås glæder sig til at være med til at udstikke kursen fremover. Hans missionssyn ligger tæt op ad BDMs, hvor undervisning, evangelisering og diakoni er i fokus:

Jeg glæder mig til at blive kendt med BDM. Både med de mange, der er engageret i BDM ude og hjemme, og med partnerne vi samarbejder med ude i verden. Sammen deltager vi i Guds mission, og det er meningsfyldt i sig selv, siger Arngeir Langås.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som ny i organisationen er jeg mere optaget af at lære BDM at kende og bidrage til en god kontinuitet end at sætte mange nye skibe i søen. På den anden side ved jeg også, at livet i en missionsorganisation sjældent står stille, så jeg ser frem til, at vi sejler fint videre sammen.

Flydende swahili og islamkender

Hos BDM vil Arngeir Langås særligt kunne trække på sin erfaring fra missionsselskaber i Danmark og som missionær i Tanzania.

Også sit kendskab til den muslimske verden og erfaring med kristne-muslimske relationer tager han med sig ind i arbejdet i de lande og kulturer, hvor BDM er til stede. Desuden taler og skriver han flydende swahili, en stor fordel i samarbejdet med Brødrekirken i Tanzania, hvor BDMs volontører og missionærer er udsendt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mit arbejdsliv har stort set foregået i missionens frontlinje, både på hovedkvarterne hjemme og som missionær ude, siger Arngeir Langås.

Også sin opvækst på Madagaskar som søn af missionærforældre og et stort engagement i Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) i ungdomsårene fremhæver han som formative for den ”missionæridentitet”, der driver ham og giver lysten til den nye opgave hos BDM.

Privat er han gift med danske Dorthe, og parret har to børn.