Da jeg var til Pride Parade i Chicago…

Af Kirstine Høj

Nu der er Pride i København, kom jeg til at tænke på, da jeg i juni 2015 var til Pride Parade i byen Chicago i USA. Mit værtspar fra Chicago og en fælles veninde havde taget mig med derind. Vognene kørte forbi med musik bankende ud af højttalerne. Firmaer gik med deres logoer udstillet, mens andre vogne var med letpåklædte og dansende mennesker. Flere tilskuere hujede og piftede af optoget, klappede, rakte hænderne ud og tog billeder.

Der var en løssluppen feststemning. Særligt dét år var glæden stor til Priden. For blot to dage før – den 26. juni 2015 – havde USA’s Højesteret i en historisk dom lovliggjort ægteskab mellem to af samme køn over hele landet. Fem højesteretsdommere var for og fire imod. Det blev til fejret under sloganet Love wins (kærlighed vinder).

Tilråb og fordømmelse

Men der var også nogle, som var utilfredse, og de stod på den anden side af vejen. De havde taget opstilling med skilte ophejst over menneskemængden med tekst såsom ”God hates you” (Gud hader jer) og ”You are going to Hell” (I kommer i Helvede). Mine venner og jeg rystede på hovedet, grinede og tog billeder af dem. Jeg studsede over, hvad der mon kunne få folk til at bruge tid på at stå der en solrig eftermiddag. Det var tydeligvis mennesker med en sag…

I dag forstår jeg, at Gud ikke har had, men kærlighed til verden. Gud ønsker, at mennesker kommer til tro på og frelse ved Jesus Kristus: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv” – Johannesevangeliet 3:16. Og ja, så er der en fortabelse for dem, der ikke har troen.

Seksuel frihed?

Gennem mine 20’ere var jeg ikke kristen. Da havde jeg adskillige LGBT-venner. Også derfor virkede optrinnet med skiltene i Chicago fuldstændigt skørt på mig – og det gør det stadig. Jeg ville jo gerne støtte op om mine venner. Dengang tænkte jeg, at man bare skulle gøre, hvad end man følte for seksuelt, så længe det skete med samtykke.

Men alt er ikke hypertolerance for Gud; der er konsekvenser. I 1 Kor. 6:9 er udøvere af homoseksuel aktivitet nævnt som nogle, der ikke får Guds rige i arv. Al seksuel aktivitet uden for et ægteskab mellem én mand og én kvinde er synd ifølge Bibelen.

Seksuel synd hører til kødets lyst. I 1 Pet. 2:11 står der: ”I kære, jeg formaner jer til som udlændinge og fremmede at holde jer fra kødets lyster, som fører krig mod sjælen”. Ved omvendelse og tro på Jesus og deraf åndelig genfødsel foræres den troende et nyt hjerte, og en indre transformation begynder: Hos Gud er der nyt liv og tilgivelse.