FC Udfordringens førstehold får ny træner

Benjamin Elkjær er inspireret af Manchester Uniteds trænerlegende Sir Alex Fergusons arbejde

Når FC Udfordringens førstehold tager hul på sæsonen 2021/2022, bliver det med en ny mand i trænersædet. Den nye træner hedder Benjamin Elkjær, han er 28 år og uddannet skolelærer.

Han har været en del af FC Udfordringen siden 2016, hvor han startede som spiller på klubbens førstehold. Her nåede han at spille ca. 20 kampe, inden han satte støvlerne på hylden for at blive træner for andetholdet i klubben. Læs herunder, hvilke tanker han gør sig om sin nye trænerrolle.

Hvad betyder det for dig at have fået jobbet som cheftræner for FC Udfordringens førstehold?

– Jeg er enormt beæret og stolt over at få muligheden for at være cheftræner for klubbens førstehold. Lige siden jeg startede som træner i FC Udfordringen, har jeg haft et mål om at blive så god som overhovedet muligt og tilmed også prøve at arbejde mig op, så jeg kunne stå i spidsen for klubbens førstehold. Klubben har virkelig taget mig med storm, siden jeg kom til som spiller i 2016, og jeg elsker klubben og alt det, den står for. At være med til at videreudvikle klubbens potentiale er afsindigt fedt.

Jobbet er en tidsrøver, og timelønnen er, så vidt jeg ved, ikke imponerende. Hvad motiverede dig til at sige ja?

– Jeg elsker fodbold, og jeg elsker FC Udfordringen, så der var ikke specielt meget betænkningstid. Alt handler heldigvis ikke om penge, men om de oplevelser, vi skaber os igennem livet. At se mennesker lykkes og være glade på og uden for fodboldbanen, er den fedeste følelse. Når jeg ser mine spillere være glade i omklædningsrummet og ser dem være fokuseret på træningsbanen og i kampene, så er det jo et tegn på, at FCU er et fedt sted at være.

Det er motiverende i sig selv at få skabt et fristed – og vel egentlig også en legeplads for voksne mennesker.

Læs resten af artiklen på udf.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: