Kirken besvarer ikke disse tre spørgsmål fra unge

Unge oplever kirken som irrelevant, hvis de ikke får svar på deres mest presserende spørgsmål om egen identitet, fællesskab og formålet med livet, konkluderer forskere fra Fuller Seminary efter interviews med 2.200 teenagere.

I et interview med The Christian Post fortæller professor Kara Powell fra Fuller Seminary, at kirken taber en hel generation af unge af den simple grund, at kirken besvarer spørgsmål som Generation Z (unge født efter1997) slet ikke stiller.

Derfor prøver forskerne at analysere de spørgsmål, som de unge rent faktisk stiller – og give dem de bedste Jesus-centrerede svar.

Hvem er jeg?

Kara Powell og Brad M. Griffin har skrevet bogen ”3 Big Questions that Change Every Teenager: Making the Most of Your Conversations and Connections”.

Sammen med en kollega fastslår Kara Powell, at enhver teenager spørger: Hvem er jeg? Hvor passer jeg ind? og Hvilken forskel kan jeg gøre?

Det handler med andre ord om både identitet, tilhørsforhold og formål. Unge afgør deres egen identitet ud fra andres forventninger, fx venner, familie, somme tider kirken eller volleyteamet, naboerne osv. Samtidig styres de unges selvopfattelse ofte af sociale medier.

“Vi ønsker, at de unge skal vide, at de er gode nok i en verden, der hele tiden fortæller dem, at de ikke er det. De skal vide, at Jesus gør dem gode nok – faktisk mere end nok. De kan hvile i, at de er skabt i Guds billede,” siger Kara Powell.

Om tilhørsforhold siger hun: ”Mange unge siger: ’Jeg hører til, når jeg føler mig tryg’. Statistikker viser, at unge hungrer meget efter sikkerhed i form af venner, somme tider familie og – sjældnere – kirken.”

”Forældre og præster må lære de unge, at de kan opleve den stærkeste forbindelse med Guds folk sammen med et fællesskab, der viser dem ubetinget kærlighed – og i en gruppe, hvor de både giver og modtager, og både bliver formet og former andre,” understreger forskerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Evangeliet må være udgangspunktet

Flertallet af de unge har udtalt, at de finder mening, når de hjælper andre. Og det er både opmuntrende og bekymrende, mener Kara Powell.

– Mange unge arbejder så hårdt for at hjælpe andre, at de ender med udbrændthed, stress og fortravlethed. Hvis den målrettede tjeneste ikke hænger sammen evangeliet, og hvad det betyder at være en del af Guds rige, tror jeg, at motivationen på et tidspunkt vil vise sig ikke at være nok.

“Vi tror, at Gud skriver en utrolig historie, og at hver af de unge har sin egen side i den historie. Hvordan kan vi som voksne hjælpe dem med at skrive denne side og reflektere over, hvem de er, og hvem Gud ønsker, de skal blive?” spørger Kara Powell.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun opfordrer forældre og kirkeledere til at bruge tid sammen med de unge for at lære dem godt at kende, så de forstår de unges problemer og deres egne forsøg på at besvare deres livsspørgsmål.

Blandt de unge fylder ikke mindst mange mentale problemer som angst og depression, der er blevet værre og mere udbredte i coronatiden.