Nye ledere i Frelsens Hær i Danmark

Oberstløjtnanterne Jan og Kjersti Risan, der er nordmænd, skal nu lede Frelsens Hærs arbejde i Danmark og Grønland.

Frelsens Hær skifter ud i sin topledelse i den kommende tid. Den 1. august tiltrådte oberstløjtnanterne Jan og Kjersti Risan således som henholdsvis ny territorialleder og ansvarlig for Frelsens Hærs kvindeorganisationer, mens major Joan Münch fra 1. oktober overtager ansvaret som ny chefsekretær (souschef).

Jan og Kjersti Risan indsættes formelt i deres nye ansvar onsdag den 25. august. Det sker ved en velkomstgudstjeneste i Frelsens Hær på Frederiksberg Allé 9 i København klokken 19.00. Indsættelsen foretages af kommandør Carl Lydholm.

Fra næst- til øverstkommanderende

Jan og Kjersti Risan vil for mange med relation til Frelsens Hær være velkendte, idet han i det sidste halvandet år har været næstkommanderende for Hæren i Danmark og Grønland, mens hun har været daglig leder af børne- unge- og familiearbejdet – opgaver, hun fortsætter med.

Lederparret, der er nordmænd, overtager stafetten efter oberstløjtnanterne Christina og Bo Jeppsson, der efter tre års tjeneste i Danmark vender hjem til nye opgaver i Sverige.

Major Joan Münch er vendt hjem til Danmark for at blive chefsekretær/souschef i Frelsens Hær.

Souschef med international erfaring

Mens Jan Risan skifter posten som chefsekretær (souschef) ud med ansvaret som øverste leder for Frelsens Hær i Danmark og Grønland, efterfølges han af danske Joan Münch, som vender hjem efter en årrække med forskellige lederopgaver og ansvar uden for Danmarks grænser.

De sidste par år har hun således arbejdet med international udvikling på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London – et fokus, der ligeledes har høj prioritet herhjemme.
Fælles for det nye lederskab er, at de har cirka 30 års erfaring bag sig og er stærkt optaget af at udvikle Frelsens Hærs rolle og relevans i en nu- og fremtidig sammenhæng.

CV – oberstløjtnanterne Jan og Kjersti Risan

Oberstløjtnanterne Jan og Kjersti Risan er uddannet som officerer fra Frelsens Hærs officersskole i Norge i 1990 og har siden bestridt en række ansvar i Norge.
Jan Risan har blandt andet været koncernchef i Fretex (genbrug), socialchef, forvaltningschef, rektor ved Frelsens Hærs Ressourcecenter i Norge og global leder for fairtrade-konceptet Sally Ann/Others.
Kjersti Risan har især haft ansvar inden for børne- og ungdomsarbejde og har blandt andet været undervisningskonsulent på Frelsens Hærs medarbejderskole og konsulent for familiearbejde på Frelsens Hærs hovedkvarter i Norge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forud for deres virke i Danmark var de i fem år divisionsledere i den vestlige del af Norge.

Foruden officersuddannelsen er han uddannet civilingeniør, mens hun er uddannet sygeplejer og familieterapeut. De er begge 58 år og har tre voksne sønner og tre børnebørn.

CV – major Joan Münch

Efter en årrække med forskellige lederansvar i Danmark skiftede major Joan Münch i 2013 til international tjeneste. Først tre år som regionsleder for Frelsens Hær i Polen, som sammen med Litauen hører under Tysklands territorium, og fra 2016 ligeledes i tre år som territorial koordinator for integreret mission i Schweiz, som også har Østrig og Ungarn i deres territorium. De sidste to år har hun arbejdet med international udvikling på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Joan Münch er uddannet som officer fra Frelsens Hærs officersskole i Basel i Schweiz i 1991. Hun er 55 år og har tre voksne børn og tre børnebørn.
Foruden officersuddannelsen har hun studeret missionalt lederskab på Københavns Universitet, ligesom hun har en master i socialt entreprenørskab fra RUC.

Frelsens Hær

Frelsens Hær er et kristent trossamfund, der arbejder i 132 lande. Det kirkelige arbejde kommer naturligt til udtryk i et omfattende socialt arbejde. Både åndelige og sociale behov mødes uden diskrimination. I Danmark har Frelsens Hær arbejdet siden 1887. Det sker blandt andet via korps (menigheder), genbrugsbutikker samt sociale institutioner som krisecentre, herberger, væresteder og daginstitutioner.