Missionærbarn skal lede Kirkernes Integrations Tjeneste

Ruben Holmgreen Falk voksede selv op i Tanzania.

Ruben Holmgreen Falk

Efter en hård turn around-proces skifter Kirkernes Integrations Tjeneste ud på lederposten. Ruben Holmgreen Falk afløser Lucas Skræddergaard.

Bestyrelsen i Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) har ansat den 49-årige Ruben Holmgreen Falk som ny daglig leder.

Kendt med dobbeltkultur

Den nye leder er opvokset i Tanzania og har i mange år arbejdet med forskellige kulturer og kender derfor til det kulturmøde, der finder sted mellem nydanskeren og den danske kultur.

”Jeg oplever også personligt, hvordan det er at have en dobbeltkultur, og hvor vigtige relationer er, hvis vi skal lykkes, når vi kommer til et nyt land.
Her ligger en ingrediens, som værdibåret integrationsarbejde kan tilbyde. KIT tilbyder således igennem det kirkelige bagland en hel landsby, som nydanskeren kan blive en del af,” forklarer han.

KIT i forandring

Ruben Holmgreen Falk overtager jobbet efter Lucas Skræddergaard, der har været daglig leder siden februar 2021, og som nu er ansat hos Folkekirkens Migrantsamarbejde.

”KIT har været i et turn around-forløb, og det har været hårdt for medarbejderne. Dog er KIT i en rigtig god position i dag, og jeg ved at Ruben vil være den rigtige til at fuldføre den gode udvikling,” lyder det fra Lucas Skræddergaard.

”Vi skylder Lucas en stor tak for at have taget lederskabet i en udfordrende tid. Lucas har været en hjørnesten i arbejdet med at redefinere KIT, og vi er derfor kede af at han ikke længere er i KIT,” siger bestyrelsesformand, Bent Christiansen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ruben Holmgreen Falk er søn af Hannah og Egon Falk. Hans far fortæller om sin missionærtjeneste i Egons Bog, der er udgivet på Udfordringens Forlag. (Klik på billedet for at bestille bogen)

Stor ledererfaring

Ruben Holmgreen Falk har nu fået til opgave at lede og videreudvikle KIT og fortsat være med til at skabe grobund for KIT’s arbejde – både i det kirkelig bagland og i det øvrige samfund.

”Vi er helt trygge ved, at Ruben kan leve op til forventningerne til forandring og god kontakt til vores bagland og samarbejdspartnere. Ruben leverer et stort overblik, metodisk tilgang og en masse gåpåmod. Vi glæder os til at se ham i opgaven,” fastslår Bent Christiansen.

Med Ruben ved roret får KIT en leder, som er dybt engageret i mennesker og samfund. Ruben er uddannet diplombachelor i kommunikation og ledelse og har i flere end 25 år været involvereret i kirkeligt udviklingsarbejde i Afrika. Derudover kommer han med ledererfaring fra ngo-, frikirke- og efterskoleverdenen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ruben bor i Hillerød, er gift med Hanne og far til fire piger.

Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) er en fælleskirkelig forening, som har til formål at koordinere, støtte og inspirere til tværkulturelt arbejde og integration af nydanskere i et samarbejde mellem folke- og frikirker, kirkelige og humanitære organisationer samt offentlige myndigheder.