30 års jubilæum markeres ikke

Betina Gollander-Jensen

Den 18. nov. har Mission Øst 30-års jubilæum, men det markeres ikke herhjemme. Det er nemlig de 200 lokale medarbejdere i 9 krise- og konfliktlande, der betaler den højeste pris. Derfor skal de i fokus med tanker, bønner og gaver til hjælpearbejdet, siger generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Mission Øst startede i en garage i Birkerød, hvorfra man sendte lastbiler og transportfly med nødhjælp til trængte befolkninger i Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen. I dag er MØ vokset til en international udviklingsorganisation, der leverer akut nødhjælp og langsigtet udviklingsbistand Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.

Jubilæet markeres ved at fejre de over 200 lokale medarbejdere og 40 partnerorganisationer ude i felten. Betina Gollander-Jensen fremhæver især de 100 medarbejdere i Afghanistan, som nu efter Talebans overtagelse står på spring for at hjælpe deres egen befolkning, samt partnerorganisationerne i Syrien og Libanon.