Brian vil hjælpe familier til at holde af og holde sammen

Brian Kallestrup Nielsen

Fra årsskiftet bliver 44-årige Brian Kallestrup Nielsen landsleder i Indre Missions Familiearbejde. Til sommer har han været gift i 20 år med Annette – det kaldes porcelænsbryllup. Sammen med deres tre teenagebørn bor de i Silkeborg, hvor de bliver boende – også nu hvor Brian får arbejdsplads i Fredericia.

”I Silkeborg-området har jeg venner, familie og andre, der giver mig værdi i livet,” siger Brian.

De er aktive i det lokale IM-fællesskab. Brian har tidligere været fritidsforkynder i IMU og pædagogisk sekretær i Kristent Pædagogisk Institut, hvor han i dag sidder i bestyrelsen.

Siden 2006 har Brian arbejdet som lærer – senest på Jakobskolen, en kristen friskole i Aarhus. Han har også været lærer på en række andre skoler siden endt uddannelse fra lærerseminariet i Silkeborg.

At forebygge skilsmisse

Når Brian kigger rundt i det kirkelige landskab og sit eget udvidede netværk i kirken, ser han en tendens til flere skilsmisser.

I Danmark ligger skilsmisseprocenten på omkring 50. Brian tror, at folk i kirken er blevet påvirket af den tendens i verden.

Som landsleder i Indre Missions Familiearbejde er et af fokusområderne at nære ægteskaber og parforhold og på den måde forebygge skilsmisse.

”Jeg tror, at folk stiller større krav til livet med høje forveninger om, at ting skal være på en bestemt måde. Vi har det godt i Danmark og har svært ved at nøjes med noget, der ikke er optimalt,” siger Brian som sit bud på den høje skilsmisseprocent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det bedst mulige liv

Brian ser en tendens til, at mange ikke er tilfredse med ’bare’ i citationstegn i ægteskabet.

”Hvis tesen er, at skilsmisse opstår, når ægtefællen kommer til at stå i vejen for, at man kan leve det bedst mulige liv, så må vi jo støtte alle i arbejde på, at handlinger og ord bliver bedst mulige for ægteskabet,” siger Brian.

I 1. Kor 13 står en tekst om kærligheden, som ofte læses op til kirkelige vielser. Herunder at kærligheden ikke søger sit eget.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Kærlighed handler ikke kun om at modtage, men også om at give. Der er en gensidighed, og det er vigtigt, at man søger hinanden,” siger Brian.

Når det ikke sker, kommer arvesynden i billedet, påpeger Brian: ”Vi er faldne mennesker, der kan blive udfordret og ramt”.

Hjælp at hente

Hos Indre Missions Familiearbejde er der mulighed for at søge hjælp, så man ikke kæmper alene om de svære ting i parforholdet og i familien.

”Det er ingen skam at søge hjælp, når det bliver svært, så man ikke står alene,” siger Brian.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har et ønske om at hjælpe, vejlede, opmuntre og se familierne lykkes med tætte og nære relationer, der er livslange og giver livet værdi.