Jens Marthin fortsætter med at snakke tro

Den afgående leder af Indre Missions evangelist-team vil nu bruge sin mureruddannelse.

Jens Marthin Thuehøj Pedersen

Ved udgangen af september takkede Jens Marthin Thuehøj Pedersen af som daglig leder i SnakTro. Nu arbejder han som murer. Han fortsætter som evangelist – nu uden løn.

Jens Marthin Thuehøj Pedersen har snakket meget tro i årenes løb som daglig leder af SnakTro siden maj 2018. Han stod for relanceringen ved navneskiftet fra Cafébussen.

Før det var han ansat som missionskonsulent i organisationen. Fra oktober i år har han været tilbage som murer.

SnakTro er et Indre Mission-initiativ med et hold af evangelister, der snakker om Jesus med mennesker. Det sker for eksempel på efterskoler, festivaler og kræmmermarkeder.

SnakTro administrerer gadeevangelisations-netværket GadeTro og udbyder kurser i evangelisation.

Job som murer

Til Jens Marthins afslutning sagde regionsleder i Indre Mission Aarhus, Kristian Lindholm: ”Du overtog en velsmurt maskine, men har siden givet den endnu mere olie”.

Nu gælder det for Jens Marthin om at bruge sin mureruddannelse til at bygge fysiske huse, mens han selv til stadighed som en levende sten bygges op til et åndeligt hus (1. Peter 2,5).

Troen har han nemlig stadig intakt, og det er muligt, at han en skønne dag vender tilbage til at arbejde i en kirkelig organisation i krydsfeltet mellem frivillige, brugere og ansatte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Troen med fra barnsben

Jens Marthin blev ansat i Indre Mission som 23-årig.

Op til sin ansættelse hos Indre Mission i april 2008 tilbragte han fem måneder på Indre Missions Bibelskole som forberedelse på, hvad der blev til en 13 år lang ansættelse.

”Jeg havde brug for at få fyldt op med mere Bibel-bund som forberedelse til jobbet,” siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Før det var han murer, aftjente værnepligt ved Beredskabsstyrelsen i Næstved og var to år på efterskole i 9. og 10. klasse, sidste år på Sydvestjyllands Efterskole.

36-årige Jens Marthin er født og opvokset i Lunderskov med en tømrer til far og en pædagog-diakon til mor. Det kirkelige og frivillige var helt fra opvæksten en naturlig del af livet.

Sådan er det fortsat i Jens Marthins liv. Således er han medlem af menighedsrådet i Aarhus Bykirke. I dag bor han i et hus i Egå med sin kone siden 2013 og deres to børn, en dreng på 6 år og en pige på 4 år.

Evangelisation i dialog

I hans tid som daglig leder i SnakTro kom der mere fokus på netop at snakke tro frem for klassisk prædiken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det indebærer at bringe sig selv mere i spil i en dialog, hvor man kigger på verden sammen og præsenterer sin personlige tro.

For Jens Marthin er det vigtigste i trossamtalerne, at samtalepartneren får ledt tankerne hen på Gud – og ultimativt får en personlig relation til Ham.

Jens Marthin ynder at drøfte spørgsmål såsom, hvad et menneske er værd, hvor vi kommer fra, og hvor kan vi finde energi og sandhed i denne verden. Den slags samtaler kan man sagtens have uden at have en lønseddel til at finansiere det.

”Evangelist er ikke en jobtitel, men en nådegave. Man kan evangelisere der, hvor man er til daglig, om man får løn for det eller ej. Jeg bliver ved med at evangelisere,” siger Jens Marthin Thuehøj Pedersen.