’Herren har lagt gode planer for os’

Plakaten til Kvindernes Internationale Bededag 2022 er lavet af den prisbelønnede tekstilkunstner Angie Fox.

Kvindernes Internationale Bededag afholdes i år d. 4. marts, og temaet er ”Jeg ved hvilke planer jeg har lagt for jer”.

Bededagshæfte

I forbindelse med bededagen er der udgivet et bededagshæfte, hvor kvinder fra England, Wales og Nordirland har skrevet tekster om temaet ”Håb”. Håbet gælder en god fremtid, og at Gud vil, at der skal ske gode ting for os. Den fælleskirkelige bededag arrangeres af Danmarks Økumeniske Kvindekomite, som består af kvinder fra flere forskellige kirkesamfund.

Tema om håb

Komiteens formand Ellen Margrethe Gylling skriver om årets bønnetema, der er inspireret af Jeremias’ Bog 29,11:

”Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb”

– Sørger du over en kær, du har mistet? Vandrer du gennem skilsmissens dal? Har du mistet dit hjem eller dit job? Prøver du at samle stumperne af dit liv og begynde på en frisk? Gud siger: ”De planer, jeg har for dig, er gode.”

…Vi må som kristne mennesker se hen på Kristus. ”…vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender, som for den glædes skyld, der ventede ham, udholdt korset uden at ænse dets skam og nu sidder på højre side af Guds trone. Hold jer ham for øje, som fandt sig i en sådan modstand fra syndere, for at I ikke skal blive trætte og miste modet.”(Heb.12,2-3)

Historien om kvindedagen

Kvindernes Internationale Bededag er en verdensomspændende bededag, som har været afholdt i Danmark siden 1922. Det startede i missionsforbundet med en dag med gudstjeneste, bøn, fællesspisning og samvær. Efterhånden koblede flere kirker sig på, og i dag fejres den i flere forskellige kirker i Danmark. Hvert år mødes man den første fredag i marts rundt omkring i landet og afholder bededag.

17 mødesteder i Danmark

På grund af corona har man ikke kunnet mødes de sidste par år. Men i år foregår bededagen 17 forskellige steder i Danmark.
De deltagende kirkesamfund er: Folkekirken, Frelsens Hær, Indre Mission, Baptistkirken, Pinsekirken, Katolsk Kirke. Apostolsk Kirke, Brødremenigheden, Missionsforbundet og Metodistkirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle kvinder er velkomne til at deltage, og på hjemmesiden www.kvindebededag.dk findes en oversigt over, hvor i landet der afholdes bededag.