Ny formand for Dansk Oase vil se muligheder

David Laadal Mortensen

Dansk Oases lederskab har valgt ny formand. Det blev David Laadal Mortensen, som er landsleder for Youth for Christ.

David Laadal Mortensen har været med i DanskOase i 20 år, og de seneste seks år en del af lederskabet. Tidligere har han arbejdet som sekretariatsleder i Aarhus Valgmenighed og landsleder i Børne- og UngdomsOase. I dag er han landsleder i Youth For Christ – YFC Danmark.

David Laadal Mortensen tiltræder som formand, efter at bevægelsen har været hårdt ramt af to års corona-begrænsninger. Det har især betydet, at man ikke som hidtil har kunnet afholde SommerOase, hvor ca. 5.000 plejer at deltage en del af ugen. Aflysningen betyder også, at bevægelsen ikke får de årlige indtægter, som man ellers har fået. Og det har bl.a. ført til indskræning af personalet.

”De sidste to år har vi set, hvor meget netværket og menighederne kan sætte i gang og nyskabe. Jeg tror, vi har lært noget vigtigt om styrken i netværk med ejerskab, som vi må fastholde ind i fremtiden,” siger den nye formand og tilføjer: ”Og så bliver det fedt at samles på Sommeroase igen.”

”Jeg tror, jeg kan bidrage med at se muligheder
og sætte dem ind i en større sammenhæng,
sådan at de får retning og handling.

Dansk Oase regner nemlig med, at man nu kan holde SommerOase igen for første gang efter coronaen. Og det bliver som sædvanligt i uge 29 – den 16.-23. juli – på det lejede camp-område ved Bygholm Landbrugsskole udenfor Horsens.

Vi skal se mulighederne

Den 41-årige David Laadal Mortensen blev i januar valgt til formand af et enigt lederskab. Den tidligere formand, sognepræst Ole Backer Mogensen, har ønsket at træde tilbage og er nu næstformand. David siger, at han særligt vil bringe kompetencer inden for organisation og ledelse i spil.

”Jeg tror, jeg kan bidrage med at se muligheder og sætte dem ind i en større sammenhæng, sådan at de får retning og handling. Jeg vil gerne bidrage til at skabe de bedst mulige rammer for synergi mellem DanskOases menigheder, skoler og projekter, sådan at vores fællesskab styrkes.”

Bader i Aarhus Bugt

David Laadal Mortensen bor i Brabrand ved Aarhus med sin hustru, Sara, som laver tv-dokumentarer. Sammen har de Villads på 12 år, Frida på 10 år og Anker på 5 år. Selv om der er nok at se til, bliver der også tid til masser af vand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg skal helst ugentligt i Aarhus Bugt. I mange år har det været vinterbadning, men det har udviklet sig til havsvømning og undervandsjagt. Når hovedet kommer under vand, åbnes en anden verden, pulsen falder, og der sker noget godt med tankerne,” fortæller den nyvalgte formand.

David er søn af Annie og Knud Mortensen og er vokset op i Vestjylland. Forældrene bor nu også i Aarhus og er aktive i kirkelivet.