Stopper som professor på MF

Efter 41 års ansættelse går Kurt Christensen nu på pension.

Kurt Christensen

Når 72-årige Kurt Christensen efter 41 års ansættelse den 1. juli går på pension, kan han se tilbage på en imponerende lang karriere som lærer og forsker på Menighedsfakultetet i Aarhus.

En karriere, som ud over den daglige undervisning og forskning i Aarhus har budt på studieophold i Asien, Afrika og Europa samt adskillelige undervisningsophold på teologiske uddannelsessteder i Addis Abeba og i Oslo.

Gik glad på arbejde

Den snart pensionerede professor har i sit lange arbejdsliv kun haft tre sygedage som ansat på Menighedsfakultetet (MF). Hemmeligheden bag er nok ikke udelukkende den daglige skefuld levertran, men også arbejdsmiljøet på MF, som Kurt giver topkarakter:

– Jeg er gået glad på arbejde stort set hver eneste dag i alle disse år, siger Kurt Christensen. På MF har jeg oplevet kammeratskabets ånd. Vi trækker alle på samme hammel, ingen går med knive i ærmet, ingen misundelse, vi går i samme retning. Vi har ikke skullet bruge tid på at håndtere konflikter, så mit arbejdsliv har været usædvanligt harmonisk.

En engageret lærer

Kurt Christensen blev ansat som lærer i etik og religionsfilosofi i 1980 og har siden fordybet sig inden for dette felt med afhandlinger og bogudgivelser til følge. Mest kendt er måske hans bog ”Lydighed eller lovsang – Om Islam og kristendom”, der udkom i 2013. Denne bog er et eksempel på, hvordan Kurt Christensen gerne tager udfordringer op, som kristne møder i samtiden.

Professorens passion: at give gode grunde til kristendommens sandhed, når den udfordres af andre religioner, ateisme eller andre ideologier, fik ham til i 2014 at oprette Center for Kristen Apologetik, der netop vil begrunde og forsvare den kristne tro. Siden er der holdt adskillige foredrag, temadage og også konferencer – ofte med udenlandske forelæsere.

Uvurderlig betydning

Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen udtaler:

– Kurt Christensen har en imponerende evne til at tage livtag med de problemstillinger, der er aktuelle i tiden: Først marxismen og senest Islam – og derimellem også Løgstrup, C.S. Lewis, postmodernisme og nyateismen. Kurt besidder et stort internationalt udblik og har f.eks. som leder af Center for Kristen Apologetik stået bag seminarer med den verdensberømte topforsker og apologet Alister E. McGrath.
Kurt er en vellidt, alsidig og produktiv teolog, som har haft uvurderlig betydning for Menighedsfakultetets udvikling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afsked

Kurt Christensen holder afskedsforelæsning fredag den 4. juni kl. 13.30-14.45 med emnet: Teologi i lyset af studenteroprøret, postmodernismen og nyateismen. 50 års teologi på 45 minutter. Kl. 15-16.30 er Menighedsfakultetet vært for en afskedsreception.