38-årig ungkarl: Er jeg blevet gammel før tiden?

– Mine forældre siger, at jeg altid snakker for dårligt om mit helbred. De siger, at jeg må ”sadle om” med min måde at tænke og tale på, ellers ender jeg for tidligt i graven, skriver en kristen ungkarl.

Kære Orla

Jeg er en kristen, ung mand på 38. Jeg bor stadig hjemme hos mine forældre. Mine ældre søskende er alle fløjet fra reden, og er alle enten gift eller forlovet. Jeg kan ikke rigtigt finde ud af at få etableret et parforhold til det modsatte køn. Jeg ved ikke, hvordan man gør, og det går mig på. Jeg har derfor brug for et mirakel fra Gud.

Men miraklet lader vente på sig. Mine forældre og mine søskende og også jeg selv kommer i en menighed, hvor man taler meget om tro og om Guds kraft. Men hvor er Guds kraft i forhold til mig selv?

Jeg føler det, som om jeg vender helt forkert. Ordene om kraft og tro kan ikke rigtigt finde vej ind i mig. Jeg føler nok, når det er slemt, at det ikke rigtig er noget for mig. Men det er nok mig, der er noget i vejen med. Jeg føler det som om, at nøglen til tro ikke kan finde vej ind i mit indre, ind i mit åndelige nøglehul.

Eller måske har jeg slet ikke noget åndeligt nøglehul. Eller er min lås bare af en eller anden grund gået i baglås.
Måske er det fordi, jeg har presset mig selv til at skulle blive mere åndelig. Det blev jeg ikke. Men presseriet gik ud over mit helbred.

Jeg har siden døjet med forskellige legemlige problemer. Der er astma. Men der er også mave-tarmproblemer. Altså dårlig fordøjelse. Jeg har været til flere undersøgelser. Men lægerne kan ikke finde nogen årsag. Derfor har jeg også været hos psykolog nogle gange. Med hensyn til en diagnose er det så landet på, at mine lidelser er psyko-somatiske.

Mine forældre siger, at jeg altid snakker for dårligt om mit helbred. De siger, at det er med til at trække mit helbred ned. De siger, at jeg også generelt taler negativt om alt og alle. De siger, at der ikke er nogen, der har overskud til at høre på mig. Det har stået på i mange år. De siger, at det er mig selv, der har skræmt pigerne væk.

De siger også, at jeg allerede nu taler om sygdom og svaghed på samme måde som min bedstefar, som er op i halvfemserne. De siger, at jeg må ”sadle om” med min måde at tænke og tale på, ellers ender jeg for tidligt i graven. Ja, måske er jeg på vej ind i en alt for tidlig alderdom.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære Orla Lindskov, hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen fra
En kristen ungkarl.

Lær håbets sprog at kende – og sig tak

Kære kristne ungkarl


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg vil give dine forældre ret i det, de siger om dine negative tanker og tale. De nævner sandt nok det farlige og det skadelige i negative tanker og tale.

Men lad mig nu hælde en portion olie i dit åndelige nøglehul. Nøglehullet skal smøres med Helligåndens olie, så lyt nu godt efter:
Bibelen fortæller os, at menneskene er skabt i Guds billede, og Gud er miraklernes Gud. Derfor er det naturligt, at vi mennesker ønsker at se Guds mirakler i vores liv.

Bibelen er også en bog, der er fyldt med mirakler. Ved at læse i Bibelen får vi tro for, at mirakler også kan ske i vores liv.
Hvordan? Jo, Bibelen er fyldt med løfter til dig om hjælp fra Himlen til dit liv. Holder du fast i de løfter, så vil Helligånden begynde at skabe gode forandringer i dit liv. Det sker ved, at Guds løfter har taget bolig i dig.

Gud ønsker altid, at du skal få et bedre liv. Men det sker ved, at du samarbejder med Guds løfter og med Helligåndens kraft, som bor i Guds løfter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sig Gud tak

Tak allerede nu Gud for, at gode ting kommer til at ske i dit liv. Tak dagligt for det, fx for helbredelse. Nu kan du så spørge, hvor længe du fx skal takke for helbredelse?Taler jeg nu om 5 minutter? Om 1 time? Om 1 dag? Om 5 dage? Om 5 uger?
Jeg kan kun sige: ”- hold ud og bliv ved.”

Hver gang du nemlig takker Gud for helbredelse, så strømmer Guds kærligheds kraft og hjælp til dig. Det er helt sikkert, hvad enten du mærker noget eller ej. Det kan være svært at være udholdende, især hvis du ikke mærker noget. Jeg vil slutte med at fortælle dig om princippet for, hvordan din tale og dine tanker påvirker dit liv og dit helbred, – i dårlig såvel som i god retning:

– Hvis du fx er syg og føler dig dårlig og siger: – ” Jeg bliver svagere og mere syg for hver dag, der går,” så vil alle kroppens celler og nerver straks modtage den besked og sige til hinanden: – ”Lad os forberede os på at blive mere syge og svage for hver dag, der går, for det har vi fået besked på fra hovedkvarteret.”

Din tale og dine tanker påvirker dit liv og dit helbred både i dårlig og i god retning. Derfor skal du lære et håbets sprog fra Bibelen, for den er verdens bedste sprogbog.

Din hjerne er nemlig dit livs hovedkvarter og øverste myndighed over dit liv og helbred. Eller hvis et menneske tænker og siger:
– ”Jeg er træt og gammel. Nu har jeg jo også været på efterløn i 2 år. Jeg dur ikke mere til noget,” så vil kroppens nerver og celler sige til hinanden: ”Ja, vi er gamle og trætte. Vi er på vej mod graven.” Så giver kroppens nerver og celler den respons, at de nedsætter aktiviteten og svækkes. De forbereder sig på en snarlig død.

Folk vænner sig alt for let til at tale og tænke negativt om sig selv og om andre. Man bør sandelig også være forsigtig med, hvordan man tænker og taler om sit liv og helbred. I hvert fald hvis man vil have et langt liv. Mine sidste ord til dig, kære ungkarl: – For at du og dit liv kan blive forandret, så må du først forandre dine tanker om dig selv i positiv retning. Du skal faktisk lære et nyt sprog. Hvor kan du lære det sprog fra?

Det kan du lære fra verdens bedste sprogbog – fra Bibelen.

For at du og dit liv kan blive forandret,
så må du først forandre dine tanker
om dig selv i positiv retning.
Du skal faktisk lære et nyt sprog.

Med venlig hilsen
Orla Lindskov.