Gud er en gud, der ser

Verner Boutrup Andersen
Kildebakken 6, Silkeborg.

”Herren ser fra himlen ned over menneskene for at se, om der er en forstandig, en der søger Gud.” Salme 14, 2

Vi har i de sidste to år oplevet en tsunami af en smitsom sygdom ud over hele jorden. Denne pandemi har grebet om sig i alverdens lande og skabt både sygdom, frygt, og død efter sig. Hvorfor har Gud tilladt alt dette at ske over hele menneskeheden? Fordi han vil, at mennesker skulle være så forstandige, at de søgte Gud. Undskyld mig… når vi mennesker ikke søger Gud, på trods af alt det gode, han viser os – hvad skal han da gøre – for at vende vores hjerter til at søge ham?

Her har jeg fundet noget af svaret i Amos’ Bog 5,14: ”Søg det gode og ikke det onde, for at I må leve. Så vil Herren, Hærskarers Gud, være med jer.” Jeg vil anbefale alle at læse profeten Amos’ Bog om de forskellige domssyner over Israel o.s.v. Herren ser ned på menneskene – for at se om der er nogen forstandig – der søger Ham.

Så er vi fremme ved krigen i Europa. Her er svaret heller ikke enkelt. – Hvorfor tillader Gud al den lidelse og ulykke, over så mange uskyldige mennesker? Det er vi nok mange, som undres over – og der bedes mange bønner til Herren om, at han vil gribe ind og stoppe dette vanvid – vi forstår det ikke. Der er stadigvæk mange jøder i Ukraine, som ikke er kommet hjem til Israel endnu, efter Guds plan.

I sidste uge var der over 600 jøder fra Ukraine, som landede i Israel, takket være ICEJ, den kristne Ambassade. Det er måske jægeren, som Bibelen fortæller skal være på spil i endetiden? (Se Jeremias kap. 16, v. 16) Lad mig slutte disse tanker med ”Gud er en gud, der ser …” Det må trods alt være vores tryghed i denne urolige verden.