Nyt friplejehjem i Haderslev har ansat lokal forstander

Carsten Brogaard Refshauge

Den 1. april 2022 tiltrådte Carsten Brogaard Refshauge som forstander på det nye Haderslev Friplejehjem, der bygges i det naturskønne område ned til Haderslev Dam.

Carsten Brogaard Refshauge kommer fra en stilling som områdeleder i KFUM’s Sociale Arbejde og har tidligere været udviklingskonsulent i Børne- og Familieforvaltningen i Haderslev Kommune. Han er uddannet diakon/socialpædagog og er nu i gang med en masteruddannelse i ledelse, som afsluttes i løbet af det kommende år.

Lokalkendt forstander

Med bopæl i Vojens er det en lokalkendt forstander, der skal være med til at starte det nye friplejehjem og give både beboere og medarbejdere en god hverdag.

”Jeg glæder mig til at være med til at bygge et hjem, hvor vores omsorg og pleje er båret af en dyb respekt for hinanden som mennesker, og hvor vores fokus er at give beboerne en meningsfuld hverdag med aktiviteter og oplevelser.
Det er også vigtigt for mig at få skabt en god og attraktiv arbejdsplads for alle medarbejderne, som jo også har stor indflydelse på, at det bliver et godt hjem,” siger Carsten Brogaard Refshauge.

Vil tilbyde beboerne en indholdsrig hverdag

Haderslev Friplejehjem åbner dørene for beboere omkring den 1. september 2022. Dele af hjemmet er en ombygning af den tidligere psykiatriske afdeling på Haderslev Sygehus, og bygningerne gennemgår nu en større renovering. Fløjene, som indeholder hjemmets 60 lejligheder, er dog alle nybyggede.

Det forholdsvis store plejehjem skal indrettes med mindre afdelinger for at skabe både hjemlighed, tryghed og hygge.
Hjemmet rummer også gode fællesområder, som giver mulighed for at lave aktiviteter på tværs af afdelingerne.

For den kommende forstander er det vigtigt, at det bliver et aktivt hjem, som kan tilbyde foredrag, koncerter, kreative nørklerier, gudstjenester, bevægelsesaktiviteter, fester og meget andet, som også afhænger af beboernes ønsker.

Plads til frivillige

Carsten Brogaard Refshauge håber også, at frivillige i lokalsamfundet har lyst til at være en del af beboernes hverdag med det, som de brænder for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det kan for eksempel være at komme og synge sammen med vores beboere, hjælpe til med kreative aktiviteter eller måske være med til at starte en tradition, hvor vores fine udearealer kan danne rammen om en sommerfest for både beboere, pårørende og andre fra lokalområdet. Alt sammen skal naturligvis have fokus på at tilbyde vores beboere en indholdsrig hverdag,” siger Carsten Brogaard

Refshauge, som også selv nyder at gøre en frivillig indsats i lokalområdet.

Et værdibaseret alternativ

Haderslev Friplejehjem er en del af Danske Diakonhjem, og værdierne bygger på det kristne livs- og menneskesyn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I praksis betyder det, at hjemmets omsorg og pleje vil tage udgangspunkt i det enkelte menneske, og vi vil møde hinanden åbent og imødekommende og behandle hinanden med ligeværdighed og respekt. Friplejehjemmet er dermed et værdibaseret alternativ til andre plejehjem,” siger Carsten Brogaard Refshauge.

I de kommende måneder søger Haderslev Friplejehjem både efter beboere og medarbejdere, og Carsten Brogaard Refshauge ser frem til, at hjemmet til efteråret kommer til at summe af liv.