IPSICC

Lærernes Missions Forening fejrer 120-års jubilæum

Den danske kvinde omgivet af sorte børn er Susanne Madsen, New Life Africa International.

Gennem 120 år har Lærernes Missions Forening (LMF) engageret lærerinder, lærere og andre interesserede i international mission. Foreningen drives af drømmen om, at mennesker må se Guds herlighed over hele jorden.

Historisk tilbageblik

Hvad mon egentlig fik danske lærerinder til at stifte Lærerindernes Missions Forening for 120 år siden? Hvis man roder lidt i arkiverne, vil man kunne læse, at den svenske lærerinde Kristina Örn i slutningen af 1800-tallet fik en vision om at samle lærerinder til missionsarbejde og bøn.

Kristina Örn bar samtidig på en længsel efter at bringe de gode nyheder om Jesus Kristus ud i hele verden. På det grundlag blev LMF etableret i Sverige. Men idéen vandt kort efter frem i Danmark, og således blev LMF Danmark stiftet den 3. maj 1902 ved et møde på Marthastiftelsen i København.

At bringe undervisningen med ud på missionsmarken til mennesker, der ikke kendte til Jesus, har vist sig at være en god ide – både dengang og nu. Derfor har LMF nu i 120 år bedt for og støttet missionærer og volontører i deres arbejde med undervisning over hele kloden.

Største danske netværk af udsendte missionærer

LMF er ikke en udsendende missionsorganisation. I steder støtter LMF op om alle udsendte missionærer igennem forbøn, økonomisk støtte og netværksopbygning.

I dag er LMF den fælleskirkelige missionsforening i Danmark, der har det klart største netværk af missionærer, nemlig mere end 60 missionærer fordelt ud over hele jorden. Det er en position, LMF er stolt af, og så længe der er brug for det netværk, så vil LMF også have en eksistensberettigelse.

Danske missionærbørn kommer tæt på afrikanerne og de andre lokale folkeslag.

Nordisk samarbejde

Gennem hele LMF’s lange historie har der været et tæt og godt samarbejde med søsterorganisationer i hele Norden. Der har været afholdt nordiske stævner til stor velsignelse for både deltagere og foreningerne.

I de seneste år har dansk LMF i særdeleshed haft glæde af støtte og hjælp fra LMF i Norge, hvor foreningen står noget stærkere end i Danmark.

LMF i 2022 og fremover

Man kan finde mere information om LMF på foreningens hjemmeside (www.lmfdanmark.dk). Samme sted kan man også melde sig ind i foreningen, hvorved man støtter arbejdet og ikke mindst bliver en del af et missionsengageret netværk med fokus på læring, mission og fællesskab.

Foreningen udgiver et medlemsblad, som udkommer med seks numre om året. LMF-Bladet er altid fuldt at aktuelle og relevante beretninger fra missionsarbejdet ude i verden.

LMF håber på og arbejder for at være kendt ikke mindst på landets kristne fri- og efterskoler, og derfor har LMF de senere år haft særlig fokus på at skabe relationer til netop de skoler.

Desuden vil LMF fremadrettet arbejde på at være et endnu mere relevant netværk for kommende, nuværende og tidligere missionærer. Blandt andet drømmer foreningen om at skabe en vidensbank om missionærrelevante emner. Den 3. maj var LMF’s officielle jubilæumsdag. Dagen markeres på LMF’s landsstævne i Odense den 7.-9. oktober 2022.

Artikle skrevet af bestyrelsesformand Henrik Nis-Hanssen og forretningsfører Finn Kier-Hansen