Tidligere general- sekretær modtog Bibelselskabets Pris

Birgitte Stoklund får prisen for Bibelen 2020.

Birgitte Stoklund Larsen får overrakt Bibelselskabets Pris af bestyrelsesformand Peder Andreasen (tv) og bestyrelsesmedlem Jørgen Demant (th). Fotograf: Carsten Lundager.

Birgitte Stoklund Larsen har modtaget Bibelselskabets Pris 2022 som en anerkendelse for sin ledende rolle i arbejdet med Bibelen 2020. Prisen blev overrakt ved Bibelselskabets repræsentantskabsmøde den 19. maj 2022.

Bibelselskabet har siden 2005 uddelt prisen til en person, der har gjort Bibelen nærværende i samfundet. Peder Andreasen, formand for Bibelselskabets bestyrelse, begrunder tildelingen af prisen: ”Birgittes flerårige virke i Bibelselskabet kom i høj grad til at blive defineret af det meget store og succesfulde arbejde med at oversætte og lancere Bibelen 2020.

Lanceringen og udbredelsen af Bibelen 2020 har i høj grad været med til at gøre Bibelen nærværende i samfundet. Derfor opfylder Birgittes indsats alle kriterier bag Bibelselskabet Pris, og det er med stor glæde, at bestyrelsen tildeler Birgitte prisen.”

En kæmpe ære

”Det er en kæmpe ære og en enorm anerkendelse at modtage denne pris,” siger Birgitte Stoklund Larsen, som selv har overrakt prisen til blandt andre Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Niels Nymann Eriksen og Charlotte Rørth, da hun var generalsekretær i Bibelselskabet.
Birgitte Stoklund Larsen er uddannet teolog. Siden 2021 har hun været stiftskonsulent i Helsingør Stift, hvor hun også fungerer som sognepræst i Slangerup Sogn. Hun var generalsekretær i Bibelselskabet i perioden 2015 til 2021.