Evangelistisk folkefest vil bringe håb til København

Lørdag den 25. juni vil en stor skare kristne dominere bybilledet i København iført neongule veste med påskriften ”Jesus er dit håb”.

Da jeg fra forskellig kant havde fået usædvanligt mange beskeder om ovenstående initiativ, besluttede jeg at høre nærmere om aktiviteterne denne dag. Jeg kender de tre initiativtagere i forvejen og aftalte at mødes med dem. Derfor sidder vi nu i ægteparrets Bo og Mona Henriksens hjem, hvor også René Celinder er til stede.

De har alle stor erfaring i at tale med mennesker og bede for dem på gaden.

– Sådan gjorde Jesus, og det også godt nok for os. Vi har hver især set mange mirakler og ført mennesker til tro på denne måde, men ellers er vores baggrund forskellig, siger Mona.

Hvor mange forventer I kommer og deltager aktivt i folkefesten, som I kalder det?

– Rigtig mange! Der vil være en skøn mangfoldighed af kristne fra folkekirken, frikirker, den katolske kirke og en stor gruppe af kristne zigøjnere. Derudover er der talere med mikrofon på Nørreport, Kgs. Nytorv, Gl. Torv på Strøget og Rådhuspladsen, som alle har folk med sig. Gademissionærer fra Nord- og Sønderjylland og Fyn har meldt deres ankomst, og der kommer også en flok fra Sverige. Sidst, men ikke mindst beder tre bønnegrupper fra forskellige kirker allerede nu for arrangementet, og mange af disse vil også være med på selve dagen. Hvorfor lige ”Jesus er dit håb”?

– Der er en stor åndelig åbenhed i en tid med Corona, krig i Europa, klimaforandringer og meget mere. Man længes efter et ståsted – et fast anker. Politiske, filosofiske og humanistiske strømninger kommer og går, men Jesus er den samme. Han siger: ”Jeg giver jer ikke som verden giver. Jeres hjerte må ikke forfærdes og være modløst.” Mennesker har brug for mere end karriere, pensionsordninger og andre mennesker. De har brug for Gud!

Bo fortæller, at de er tilhængere af en uhøjtidelig attitude med plads til smil, latter og krammere.

– Mange er ikke modstandere af Bibelens budskab, men der hersker stor forvirring om Guds vilje og kærlighed. Det ønsker vi at råde bod på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad forventer I at opnå?

– For det første at nå ud til en bred vifte af mennesker: unge, gamle, new age’ere, muslimer og alle dem, som tror, at der er ”et eller andet”. Vi forventer at se personlige omvendelser og få disciple, som vi efterfølgende vil undervise og træne, siger René., og tilføjer:
– Det ulmer som aldrig før derude!

– Ja, men der er også ved at ske noget med de kristne, bryder Mona ind, og fortsætter:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg tror, at dem, som er født på ny, er trætte af at stå på tilskuerrækkerne. De melder sig ind i kampen nu, og træder ud med større gejst og frimodighed end tidligere. På den måde bliver vi alle skarpere og mere effektive som Guds ambassadører. I King James oversættelsen, 2. Krønike 16,9 står der, at ”Herrens øjne spejder ud over hele jorden for at finde dem, i hvem han kan vise sin styrke, dem der helhjertet er med ham.”

– Gud ved godt, at ingen af os er supermænd. Jesus sendte 70 almindelige mænd ud, som bare stillede sig til rådighed. Vi kan ingenting gøre i egen kraft, men Gud kan gøre mægtige ting gennem os.
René, Mona og Bo slutter af med en appel:

– Kom og vær med. Du kommer ikke til at stå eller gå alene, for vi støtter op om hinanden. Sidegevinsten er en styrkelse af det personlige netværk med nye relationer og venskaber.

Hvis du vil vide mere om programmet, der blandt andet tilbyder gratis morgenmad og træning inden ”udsendelsen”, så tjek Facebook: ”Jesus er dit håb.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skrevet af Kristian Corneliussen