Statsminister tog direkte til pinsekirken efter valgnederlag

Pinsemanden Scott Morrison har været Australiens statsminister fra 24. august 2018 – 23. maj 2022.

Australiens statsminister måtte i sidste uge erkende, at han ikke er blevet genvalgt. Efter nederlaget tog Scott Morrison direkte til pinsekirken Horizon i Sydney, hvor han holdt en følelsesladet tale til menigheden, skriver Dagen.no

Den 54-årige Scott Morrison har ledet en centrum/højre-koalition siden 2018. Men i forrige uge gik valgsejren til socialdemokraternes statsministerkandidat Anthony Albanese, der kalder sig en ”ikke-praktiserende katolik”.

Efter valgnederlaget tog Morrison direkte til pinsekirken Horizon, hvor han holdt en følelsesladet tale til menigheden.

”Gud kalder os. Om du er statsminister, pastor, virksomhedsejer, lærer eller politi, det spiller ingen rolle. Vi er kaldet til at have tillid og være lydige, og det er troens liv, Han kalder os til,” sagde Morrison ifølge den svenske avis Dagen.se.

Scott Morrison nævnte også bibelteksten fra Habakkuk 3 og sagde, at han vil glæde sig i Gud, selv om ”figentræet ikke blomstrer og vinstokken står uden frugt”.

Valget i Australien har handlet meget om klimapolitik, fordi landet i flere år har oplevet mange store naturkatastrofer som hedebølger, tørke og oversvømmelser, der altsammen tilskrives menneskeskabte klimaforandringer.