’Indiana Jones-fund’ af hule med krukker ’fra Moses’ tid’

– Det er som en Indiana Jones film, udtaler israelske arkæologer om fundet af gravhulen med de 3300 år gamle krukker.
Foto: Israel Antiquities Authority/ Facebook

Arkæologer i Israel fandt sidste søndag en hule med 3.300 år gamle krukker. Det sjældne fund, der minder om et ”Indiana Jones film Set” dateres til farao Ramses II og muligvis Moses’ tid.

Fundet af hulen i Palmachim Beach National Park syd for Tel Aviv blev gjort, da en gravemaskine brød igennem hulens loft. Her fandt de begejstrede arkæologer et stort rum, som tilsyneladende var ”frosset i tiden” og fyldt med krukker og andre ting, de har været brugt ved en egyptisk begravelse. For 3300 år siden inkluderede det egyptiske rige nemlig også det nuværende Israel.

Arkæologerne fra The Israel Antiquities Authority (IAA) forklarer, at de har fundet adskillige dusin intakte krukker og bronzegenstande, der blev brugt ved begravelser for 3300 år siden. Krukkerne og de andre ting har stået urørte siden den sene Bronzealder på Ramses II’s tid.

I filmene The Prince of Egypt og The Ten Commandments var Ramses den farao, som afviste at frigive israelitterne, da Moses ville føre dem ud af Egypten. Men mange forskere afviser, at Moses og Ramses II har været samtidige.