Krondiamantbryllup i Aalborg

Esther og Poul Ry Jensen kunne den 31. august fejre krondiamantbryllup, dvs. 65 års bryllupsdag.

Esther og Poul Ry Jensen, Lykkegårdsvej 15 i Aalborg kunne den 31. august fejre 65 års bryllupsdag.

Esther og Poul Ry Jensen er medlemmer af Aalborg Citykirke, men de har altid været aktive i fælleskirkeligt arbejde. For cirka 35 år siden tog Esther initiativ til en tværkirkelig pigekreds, som stadig samler piger fra både folke- og frikirker.

Internationalt nødhjælpsarbejde

Esther og Poul har i en årrække brugt næsten al deres tid på nødhjælp. Kælderen i deres store villa i Gug, en forstad til Aalborg, bugner af tøj og sengetøj, som sorteres, vaskes og pakkes til nødhjælpspakker, der sendes ud i verden til nybagte mødre og deres babyer. I mange år kunne man se dem på kræmmermarkeder, hvor de solgte nips og legetøj, hvor pengene gik til nødhjælp.

Deres nødhjælpsarbejde er foregået på eget initiativ. Det har ikke direkte noget med Aalborg Citykirke at gøre, men kirken har støttet med indsamlinger og med frivillige hjælpere. Mange har da også gennem årene hjulpet med alt fra at stryge tøj til at stå på markedsstande, når de har været på bymarkeder o.l. Pengene, der er kommet ind, er primært sendt til Skandinavisk Børnemission.

De senere år har de dog især lavet babypakker, som indeholder babydyne, varmt tøj m.m., som den nyfødte og moren har brug for i den første tid. Babypakkerne har krondiamantparret afleveret til den kristne hjælpeorganisation Sarons Slette i Gatten, hvorfra de bliver transporteret til bl.a. Ukraine og Moldova.

Esther og Poul glæder sig hver uge til at læse Udfordringen, som de har holdt uden ophør fra den allerførste avis udkom i 1972, fortæller sønnen Kim Ry Jensen.