Solgårdens nye faciliteter for sport og keramik hitter

Gravemaskiner, elektrikere og specialister i kunstgræsfodboldbaner er lige blevet færdige med de sidste detaljer på den nye kunstgræsfodboldbane på Solgården. En lækker 11-mands bane med lyse og lækre træningsfaciliteter står klar til brug, og årets elever har i den grad taget banen til sig.

Fodbold

Det fortæller Peter Jensen, der er viceforstander på Solgården:

– På Solgården har vi oplevet rigtig mange elever, som har valgt fodbold – det gælder både drenge og piger – og der bliver gået til den til fodboldtræningen i løbet af ugen. Den altid grønne bane indbyder til at spille fodbold, og for mange elever er det skønt, at der altid er nogen at spille med til træning eller i fritiden.

På Solgården kan man få fodbold i op til 4 lektioner om ugen, og der deltages i forskellige fodboldturneringer og stævner. Med den nye bane kan der spilles fodbold døgnet rundt og sågar også om vinteren.

Ved siden af fodboldbanen ligger de nye beachvolleybaner og et padeltennisanlæg.

Beachvolley og padeltennis

Lige ved siden af fodboldbanen ligger de nye beachvolleybaner og et padeltennisanlæg. Rigtig mange elever har siden det stod færdigt prøvet kræfter med det sjove spil, der er let at gå i gang med, men som man kan bruge timer på at bliver rigtig god til.

– For os er det dejligt at opleve, at små grupper elever bare går i gang – der skal kun være fire til at spille, så det er let at finde nogen at spille med, fastslår Peter Jensen.

Keramik hitter

Nogle af de kreative elever kan bruge timer på at dreje, forarbejde, give glassur og i det hele taget nørde med små detaljer i keramiklokalet.

Ikke alle elever på Solgården dyrker sport. I de sidste år er der sket en stor vækst i elever, der vil være kreative på mange forskellige måder. Og dem er der også noget til. ”Vi har indkøbt nogle drejebænke og satset på keramik – og det ser ud til, at eleverne i den grad har taget det til sig.

-Vi oplever, at det hitter, og eleverne kan bruge timer på at dreje, forarbejde, give glassur og i det hele taget nørde med små detaljer. Eleverne virker til at nyde det afstressende arbejde i det kreative lokale og nyder det hyggelige fællesskab, der er her,” slutter Peter Jensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: