Ensom mand: Jeg føler mig såret og værdiløs

”Jeg er faktisk fortvivlet og føler mig værdiløs. Jeg tror på Guds kærlighed. Men det er ikke nok for mig til at få en kærlig selvfølelse,” skriver En ensom mand.

Kære Orla

Jeg er en troende mand sidst i fyrrerne, og jeg føler behov for at skrive til dig. Det er i forbindelse med nogle problemer, som jeg har gået og tumlet med. Det har stået på i snart længe. Jeg læste om tro i din forrige Brevkasse. Da skrev du om forvandling igennem tro. Jeg har nu og har altid haft gevaldige problemer i mit liv.

Nogle i min menighed siger, at de tror, det skyldes, at jeg ikke er døbt med Helligånden og derfor mangler tro. Jeg synes, mit liv har rummet mange prøvelser. Jeg kunne godt bruge Guds kraft til at komme igennem det alt sammen. Jeg mangler styrke i min dagligdag, og det i høj grad.

Min mor er syg, og jeg ville så gerne bede for hende til helbredelse. Ligesom du gør for de syge. Men jeg tør ikke, for jeg føler, at jeg mangler Guds kraft. Jeg har desværre ikke tro nok til at give min mor forbøn. Jeg ville ønske, at jeg havde. Jeg er faktisk fortvivlet og føler mig værdiløs. Jeg tror på Guds kærlighed. Men det er ikke nok for mig til at få en kærlig selvfølelse.

Jeg har haft venner. Men de er næsten alle ude af mit liv nu. Det fleste er blevet gift og har nok i det. Jeg savner virkelig et nært forhold til andre mennesker. Men hvordan får jeg det? Det tror jeg, du kan fortælle mig. Jeg savner i hvert fald at opleve kærlighed fra andre mennesker.

Jeg har i årenes løb oplevet mange former for ukærlig opførsel. Også afvisning, mobning og hårde ord. Det har såret mig, for jeg er følsom.
Det har gjort, at jeg har fået det meget svært med det hele. Vil du godt bede for mig, for det føler jeg, at jeg trænger til.

Venlig hilsen
”En ensom mand.”

Gud kan fylde din ’kærlighedstank

Kære ”Ensomme mand”’


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg vil bede for dig. Men jeg vil også give dig nogle ord med på vejen. Jeg tror ikke, det er rigtigt at sige, at dine problemer skyldes mangel på tro, som så igen skyldes, at du ikke er døbt med Helligånden. Selvfølgelig er Helligåndens fylde, Helligåndens dåb begreber, der fremmer troen og fremmer livet med Gud.

Men vi har nok alle brug for mere tro, for udholdende tro til Gud. Nok derfor bad de første disciple til Jesus med ordene: – ”Jesus, giv os mere tro.” De var nemlig i afmagt, fordi de ikke kunne helbrede en besat dreng. Kære ”Ensomme mand”, den bøn om mere tro kan du også bede til Jesus.

Bliv ved med at bede

I Lukas-evangeliet kap. 18, versene 1-8 fortæller Jesus en lignelse om en påtrængende enke. Kapitlet starter med ordene: – ”Han fortalte dem en lignelse om, at de altid skulle bede og ikke blive trætte.” Enken var påtrængende, og Jesus vil med denne lignelse sige til os, at vi har brug for den samme påtrængenhed, som enken havde, når vi kommer til Gud i bøn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad kan vi derfor lære af denne lignelse? At vi skal blive ved med at minde Gud om det, vi ønsker. Så vil han give os langt mere og langt bedre, end det vi ønsker. Den tro, der gør, at du lever i udholdende bøn, den tro er en forvandlende kraft. Den tro kan forvandle og ændre din dårlige opfattelse af dig selv og af dit liv.

Troen på Gud og bønnen til Gud vil frembringe Helligåndens gerninger i dit liv. Du beskriver dit liv som en vedvarende oplevelse af dårligdom. Men du skal vide, at troen bliver skabt i de hårde og dårlige tider, hvor vi ikke ved vores levende råd. I tider, hvor vi ikke kan finde nogen udvej.

Kong David skrev engang: – ”I min nød råbte jeg til Herren. Jeg råbte til min Gud om hjælp. Han hørte mig fra sit tempel… Han sænkede Himlen og steg ned.” (Salme 18). Det er i prøvelsens tider, at Gud frembringer vækst i vores liv og viser sig som vores sande hjælper.

Kære ”Ensomme Mand”, det kan godt være, at Gud i sin plan for dit evige liv har tilladt, at der er kommet meget ind i dit liv, som er ubehageligt. Noget, der får dig til at føle, at du er værdiløs. Men det er sket for at du skal råbe til Gud og blive fyldt med hans styrke. Søg i alle forhold altid hjælp hos Gud først.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds Ånd kan rense ud, når vores kærlighedstank er blevet fyldt med snavs. Det svære skal få os til at råbe til Gud og søge hans hjælp..

Med hensyn til din ensomhed: – Bed Gud om hjælp imod din ensomhed. Så tror jeg at Gud lidt efter lidt vil knytte dig sammen med de rigtige mennesker, på de rigtige tidspunkter og på de rigtige steder. Den trygge og kærlige selvfølelse opnår du nemlig kun sammen med de rigtige mennesker. Og dem kender kun Gud. Bed om at møde de mennesker, så får du den kærlighed, du har brug for.

Jeg læser også ud af dit brev, at din kærligheds-tank er næsten tom. Endda måske helt tom. Derfor har du det ikke godt. Derfor er dit selvværd lavt. Derfor trænger du til en påfyldning. Det værste er, hvis nogen har fyldt snavs i din kærligheds-tank. Det kan være i form af ukærlighed, afvisning, mobning, hårde ord og lignende, så trænger du til at få renset snavset ud.

Det formår renhedens Ånd, Helligånden. Du trænger til at få kærlighed fyldt på dit liv af Gud og af mennesker. At det må ske, det skal være min bøn for dig.

Med venlig hilsen
Orla Lindskov