Afholdt efterskole forstander pludselig død

Grejsdalens forstander, René Brorson, blev kun 51 år.

René Dahl Brorson

”Det er med stor sorg, at jeg må bekendtgøre, at vores meget afholdte forstander, René Brorson, natten mellem mandag d. 14. og tirsdag d. 15 nov. afgik ved døden.”

Det skriver Morten Meiner, der er bestyrelsesformand for Grejsdalens Efterskole på skolens hjemmeside.

Sorgplan iværksat

Morten Meiner fortsætter: ”Vi er alle i chok, og lige nu er der mange, der har brug for forbøn: Medarbejdere, elever – og først og fremmest Renés familie. Som konstitueret forstander indtræder Johannes Toftdal. Skolens sorgplan er iværksat, og vi bestræber os på at yde såvel medarbejdere som elever al den støtte, de har brug for.”

Der blev således blandt andet holdt mindesamvær, hvor alle elever og ansatte på skolen deltog.

10 år som forstander

I Vejle Amts Folkeblad hedder det i en længere artikel, at René Brorson blev lærer på Grejsdalens Efterskole allerede i 2001, hvor han var ansat i en fem-årig periode. Herefter var han forstander på Søndbjerg Efterskole i Thyholm, før han i 2012 blev forstander på Grejsdalens Efterskole.

Efterskolen var hans liv, og han havde et kæmpe hjerte for de unge, hedder det i artiklen.

Den nu konstituerede forstander Johannes Toftdal fortæller, at skolen netop har haft elev-weekend med besøg af et par hundrede gamle elever. Her deltog René Brorson, og der var intet at mærke. ”René var en forstander, der fyldte meget for hele skolen i den allerbedste betydning. Det er et kæmpe tab,” fastslår Johannes Toftdal i avisen.

Vi er alle i chok, og lige nu er der mange,
der har brug for forbøn: Medarbejdere, elever
– og først og fremmest Renés familie.

Forlænget weekend

De 90 unge elever havde reageret med både gråd og stilhed, da personalet havde delt den chokerende nyhed med dem. For nogle af dem var det første gang, de var ude for et dødsfald så tæt på, skriver Vejle Amts Folkeblad. Med flaget på halv over skolen, var både elever, lærere og andet personale samlet til mindesamvær klokken 13.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man valgte at suspendere undervisningen for resten af dagen, men eleverne blev ikke sendt hjem, idet man mente, at det var bedre, at de var samlet, hvor nogle var klar til at trøste, fortæller Johannes Toftdal i Vejle Amts Folkeblad. Alle eleverne har i denne uge forlænget weekend, så de kunne rejse hjem til deres pårørende allerede torsdag.

Samme dag var der et allerede planlagt bestyrelsesmøde på skolen, hvor dagsordenen, på grund af forstanderens død, pludselig måtte ændres.

René Brorson efterlader hustruen Helle, som er afdelingsforstander på efterskolen, og deres fire børn. Forældrene og to af børnene boede i forstanderboligen helt tæt på skolen, mens to voksne børn er i gang med deres uddannelse.
Ud over sit job som forstander var René Broroson medlem af menighedsrådet ved Hover og Grejsdal kirker, skriver Vejle Amts Folkeblad.


Artiklen fortsætter efter annoncen: