Kun lidt ringere end Gud

Af Lillian Holm Kofod

Vi var på familieferie. Swimmingpoolen blev flittigt brugt af mange mennesker. Vi kendte ikke nogen ud over os selv på feriestedet. Min datter er en habil svømmer, og en stor del af tiden befinder hun sig under vandoverfladen. Dette til forskel fra mig, der svømmer som en hund; altid med hovedet oven vande.

Man skal ikke vide sig for sikker, når man er i vandet med sådan en vandhund som min datter. Pludselig svømmer hun nedenunder en. Sådan skete det også for en ældre dame, der, som mig, havde forvildet sig ned i poolen. Hun svømmede rundt og erfarede pludselig, at min datter svømmede under hende.

Hun blev noget overrasket i gerningsøjeblikket, men da hun efterfølgende så min datters milde ansigt dukke op over vandoverfladen, smilede hun til hende. Fra dette tidspunkt blev hun identificeret som ”damen, min datter svømmede under”. Vi kendte hende ikke, men hun var og blev damen, man svømmer under.

Senere på dagen kunne vi fra vores altan se, at damen, man svømmer under, var en habil danser. Hun gav den hele armen på dansegulvet.
Men hvem er hun ellers? Hvad er hendes identitet? Udover at være damen, man svømmer under? Hvem er min datter, udover at være hende, der svømmer under folk?

Og hvem er jeg, udover at være hende, der svømmer hundesvømning? Hvem er personen uden job? Eller ham, der sælger Hus Forbi ved Føtex? Eller den, der sidder på bænken med en pose flasker? Sandheden er, at vi kun er lidt ringere end Gud!

Sådan er det med damen, man svømmer under, som taler tysk og er en habil danser. Og med min datter, der svømmer under folk. Og den, der sidder på bænken eller sælger Hus forbi ved Føtex. Og den, der torpederede din bil på Bilkas parkeringsplads. Det er sandheden om dig! Vi syndere, der har brug for Jesus, men vi er kun lidt ringere end Gud!

Salme 8: ”Når jeg ser din himmel, dine fingres værk, månen og stjernerne, som du satte der, hvad er da et menneske, at du husker på det, et menneskebarn, at du tager dig af det? Du har gjort det kun lidt ringere end Gud.”