Kongen kommer!

af Lillian Holm Kofod IT-konsulent

Min familie og jeg var en tur i London i St.Bededagsferien. Det var helt tilfældigt, at vi lige havde fået booket billetter der, men da tiden nærmede sig, gik det op for os, at det var i netop denne weekend, der var planlagt kroningsceremoni for kong Charles og dronning Camilla.

Det måtte vi naturligvis se nærmere på. Selve ceremonien var planlagt til at foregå lørdag i domkirken Westminster Abbey. Efter kroningen ville kongen og dronningen køre paradekørsel fra Westminster Abbey til Buckingham Palace, hvor de ville komme ud på balkonen og hilse på folkemængden. Vi tog ind til bycentrum både fredag og lørdag.

Mange steder var spærret af på grund af lørdagens begivenheder. Fredag gik vi rundt i centrum, og her gjorde jeg en interessant iagttagelse: Nogle havde slået telte op langs paraderuten. Her havde de slået lejr i håb om at være så heldige at få et glimt af kongen og dronningen. Vi var ikke blandt de 2.200 inviterede gæster i Westminster Abbey, men det skulle ikke holde os væk fra bymidten om lørdagen.

Sammen med tusindvis af mennesker kæmpede vi os vej til Hyde Park, hvor kroningen blev vist på storskærm. Og sikke en fest. Trods den store trængsel var det en stor oplevelse at være vidne til kroningsfesten. Mine tanker faldt på en linje i en sang: Halleluja, kongen kommer, halleluja kongen kommer. Halleluja kongen kommer. Han kommer snart!

Jeg kunne se det for mig: At de stod der langs paradevejen og sang. Bibelen fortæller om 10 brudepiger, der gik ud for at vente på brudgommen, himlens kongesøn. Han lod vente på sig, og de faldt alle i søvn. De slog lejr langs paraderuten. Det betød uendeligt meget for dem at være klar, når han kom. Det var kun de fem, der holdt ud til enden og kom med ind. De havde alle ”slået telt op” langs paraderuten, og alligevel gik de fem af dem glip af festlighederne.

Er du gået ud for at møde kongen? Hvordan holder du dig klar helt til enden? Bibelen opfordrer os til at vente på kongen sammen med hinanden. Når nogen er ved at miste modet, kan andre opmuntre til at holde ud. Hold ud! Han er værd at vente på!