Ny hjemmeside hjælper kristne med at tale med muslimer om tro

Hjemmesiden ’minmuslimskeven.dk’ er udarbejdet af tidligere tværkulturel konsulent i Luthersk Mission, Claus Kristensen (billedet nederst), i samarbejde med Norea Mediemission.

For mange kan det at tale om tro føles som at bevæge sig ind i et minefelt – ikke mindst når den, du gerne vil tale med, repræsenterer en anden religion end du selv. Samtidig er det nogle af de vigtigste samtaler, vi kan have.

Det mener Norea Mediemission, der netop har lanceret hjemmesiden minmuslimskeven.dk.

”Her kan ‘almindelige’ kristne finde inspiration og frimodighed til at tage de første skridt i at tale om tro med de ‘almindelige’ muslimer, de kender. Hjemmesiden er lavet ud fra den overbevisning, at det er muligt for kristne at være venner med muslimer og elske dem og samtidig have en kritisk tilgang til islam.

Målet er ikke at vinde diskussioner, men at muslimer må få et personligt møde med Jesus”, lyder det fra Norea.

Claus Kristensen

Behov og interesse

Hjemmesiden er udarbejdet af tidligere tværkulturel konsulent i Luthersk Mission, Claus Kristensen, i samarbejde med Norea Mediemission. Claus Kristensen har arbejdet med tværkulturelle relationer i en årrække og i flere forskellige sammenhænge, både i Danmark og udlandet. Ideen til hjemmesiden er opstået på baggrund af det behov og den interesse for at studere islam, Claus selv har oplevet i sit møde med flygtninge og migranter.

Indholdet

Minmuslimskeven.dk er opbygget af overskuelige artikler inden for fem hovedområder, som på forskellig måde giver redskaber i samtaler om tro. Ét område handler om tilgangen til samtaler om tro, og hvad det er godt at være opmærksom på, når man taler med muslimske venner om tro.

Et andet område giver grundlæggende information om, hvordan muslimer traditionelt opfatter islam, og hvad det vil sige at være muslim. Udgangspunktet er, at man først og fremmest spørger sine venner, hvad de tror.

De to centrale områder på siden handler om forskelle og ligheder mellem kristendommen og islam, samt om spørgsmål og indvendinger, muslimer har til kristendommen. Her er bl.a. hjælp til nogle af de situationer, hvor man kan have indtryk af at tale om det samme som sin muslimske ven, mens der i virkeligheden er så stor forskel på hvad man hver især lægger i begreberne, at man let kommer til at tale forbi hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Redskaber til spørgsmål

Endelig er der et område, som omhandler kritik af islams kilder og historiske fundament. Formålet er ikke at slå nogen i hovedet med, hvor utroværdig islam er, men at give frimodighed i samtale med meget overbeviste muslimer, samt redskaber til at stille spørgsmål, der kan gøre musliner nysgerrige på at undersøge disse ting selv.