Perfektionist: Stresser jeg vore børn?

– Jeg er opdraget til at tro, at jeg har et kald fra Gud. Men jeg plages af onde tanker, af frygt, tvivl, og bekymringer, skriver en perfektionistisk mand, som erklærer sig parat til forandring

Kære Orla Lindskov

Jeg skriver dette brev til dig for at høre din mening om, hvordan jeg kan starte det nye år 2023 på den bedste måde.
Jeg er en troende, kristen mand. Jeg er 47 år. Jeg er gift og har to børn. Men jeg synes, mit liv er blevet svært som årene er gået. Jeg synes, jeg bærer mange byrder. Og byrderne er blevet flere og flere.

Jeg må tilstå, at jeg er perfektionistisk anlagt. Jeg kan ikke leve med, at der ikke er orden i tingene. Det er noget, jeg har arvet fra min far. Min mor sagde altid til min far, at han gik over gevind med alle ting. Han kunne ikke leve med, at noget lå og flød. Jeg har det på samme måde, og min hustru siger, at jeg gør for meget ud af alting. Hun siger, at jeg må lære at slappe af, hvis jeg ikke vil ende med at få stress.

Men værst af det er, at hun siger, at jeg også kommer til at stresse vores to børn. Det er jeg oprigtigt ked af, og jeg prøver også at gøre noget ved det. Men det lykkes ikke altid. Min far var meget stærk i alle forhold. Det vil jeg også gerne være. Min far kunne klare alle ting. Det vil jeg også gerne kunne.

Jeg er opdraget til at forstå, at jeg har et kald fra Gud. Altså, at der er noget her på Jorden, jeg skal fuldføre. Jeg vil nødig svigte Guds kald. Men på grund af kaldet er jeg næsten aldrig glad. Kaldet trykker mig. Hvad skal jeg gøre ved det?

Jeg er ikke fejlfri, og jeg har – på trods af at jeg er kristen – begået mange fejl i min ungdom. Dengang har jeg tit vendt Gud ryggen. Det har jeg desværre også gjort for nylig. Til stor skuffelse for min hustru. Jeg synes, at jeg ind imellem svømmer i et hav af onde tanker, af frygt, tvivl, bekymring, og ind imellem møder jeg endda overtro på min arbejdsplads.

Jeg vil så gerne give min tro videre til mine arbejdskammerater. Jeg har forsøgt. Men det lykkes ikke rigtigt. Når jeg har forsøgt at tale om Jesus, siger de, at de ikke tror på magi. Orla Lindskov, hvad skal jeg gøre, mit liv er ikke let. Jeg har brug for en omstilling af mine tanker. Jeg er parat.

Venlig hilsen
En parat mand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stol ikke på din egen styrke – søg Guds hjælp

Kære parate mand

Jeg vil prøve at hjælpe dig til omstilling af dine tanker, så dine tanker er i overensstemmelse med Guds tanker om dig. Jeg vil starte med at sige, at du begår den fejl, at du stoler alt for meget på din egen styrke, og på grund af det er du ved at nå det punkt, hvor du må give op. Mange kristne har som du ikke kunnet slippe tvivl og frygt. Det har medført, at de har satset alt for meget på egen styrke.

Du må vende dig til Gud i din nød. Han venter på dig med åbne arme, og det har han gjort længe…

Du taler også om dit kald. Ja, jeg vil sige, at jeg tror, at du har et kald: – at du har et arbejde at udføre for Gud, og at du har et lys at bringe videre til andre. Og netop derfor vil jeg sige til dig, at du i bøn skal åbne dit hjerte, dine tanker og din sjæl helt for Helligånden. Det er den vej, du skal gå.
Så snart du i din nød vender dig til Gud, så vil du opleve, at det kald, Gud har lagt i dig, stadig er i dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du har brug for en genopstandelse fra dine gamle tanker om Gud og om dig selv. Det sker ved Helligåndens hjælp. Hvis du føler, at du er blevet træt af det hele, så kan du altid vende tilbage til din Faders hus. Han venter på dig med åbne arme. Det har han gjort længe, og Han siger: ”Kom.”

Med venlig hilsen
Orla Lindskov.