Det skal være lettere at være menighedsråd

Ledende provstikonsulent i de tre provstier Susanne Vester Boutrup.

Det er set før, at kirker går sammen om fælles regnskabskontor. Nu sker det for første gang i tre provstier, i Struer, Lemvig og Holstebro, der netop har åbnet et nyt fælles regnskabskontor den 31. januar. Det skal være med til at give kassererne i de deltagende menighedsråd en faglig tryghed og understøtte det administrative arbejde.

– Det gør noget, at du ved, du har nogle i ryggen til at støtte dig igennem det her, siger Tania Villadsen, der er kasserer i det lille Søndbjerg-Odby menighedsråd.

– Vi kan tilbyde at lave regnskab og indberette løn og hjælpe dem med at planlægge hele processen omkring budgetarbejdet, fortæller Susanne Vester Boutrup, der er ledende provstikonsulent i de tre provstier.

En gammel drøm

18 menighedsråd er med fra start, og for Karl Christian Krarup Møller er det en gammel drøm, der går i opfyldelse. Han var med til at foreslå ideen for mange år siden og glæder sig over, at det nu er blevet virkelighed.

– Jeg sidder selv som kasserer i Bøvling menighedsråd og betaler vores regninger. Nu er menighedsrådet aflastet endnu mere, og det, tror jeg, vil gøre det meget nemmere at få folk til at sidde i et menighedsråd. De 3 provstier har også fælles HR-konsulenter, kursusvirksomhed, ERFA-arrangementer for forskellige personalegrupper og samarbejde omkring udsendelse af volontører.

Hver for sig har vi i de 3 provstier ikke altid mulighed for at løfte de tunge opgaver, der står foran os. Derfor er samarbejdet mellem os vitalt for Folkekirkens videre udvikling på vores egn, slutter provst Ole Rasmussen fra Lemvig Provsti. Regnskabskontoret har ansat 4 medarbejdere.