’Kina udgør den største trussel’

– Løsrivelsen af Ukraines ortodokse kirke fra Ruslands har været afgørende for Putins invasion, påpegedetidligere seniorsenator Sam Brownback. Foto: Wikipedia

Tusinder af ledere, aktivister og politikere var i forrige uge samlet i Washington D.C. til International Religious Freedom Summit, for at sætte fokus på trosfrihed.

I lyset af flere konflikter i verden gennem det seneste år mener arrangørerne, at religionsfrihed også bør stå højt på den udenrigspolitiske dagsorden.

Trosfrihed sikrer fred

”De lande, hvor religionsfriheden er under angreb, er også ofte lande, hvor undertrykkelse og ustabilitet er normen,” sagde Demokraten Jim McGovern (D-MA). Han politiske modstander Mike McCaul (R-TX) erklærede sig enig med ordene:

”Det at beskytte religionsfriheden er ikke bare det rigtige at gøre, men også et spørgsmål om national sikkerhed. Ved at løse konflikter kan vi forebygge terrorisme både hjemme og i udlandet. Hvor trosfrihed vinder frem, mindskes konflikter.”

Tidligere seniorsenator Sam Brownback pegede ifølge CBN News på den indflydelse, løsrivelsen af Ukraines ortodokse kirke fra den russiske ortodokse kirke har haft for Putins invasion i Ukraine.

Truslen fra Kina

Men den største internationale fare for trosfrihed kommer fra Ruslands allierede, Kina. ”Det er et autoritært regime. De prøver at udbrede deres model og eksportere deres teknologi til at gennemføre det,” forklarede Brownback. Dr. Yang Jianli fra The Citizens Power Initiatives for China, mener, at skylden ligger hos Kinas kommunistparti, CCP.

”Ultimativt er årsagen til Kinas nultolerance overfor ethvert trossamfund, at CCP ønsker at erstatte menneskets behov for tilbedelse med en alternativ religion, der retter sig mod partiet,” sagde Dr. Jianli.

Han finder selv tydelige beviser for dette i den skæbne, der er overgået uyghurerne, tibetanerne og flere trossamfund, ikke mindst de kristne. For Beijing har systematisk fjernet enhver, der ikke var helt loyal overfor parti-linjen. Derfor opfordrede Dr. Jianli verdens ledere til samlet at fordømme denne adfærd på samme måde som de har fordømt Putin.


Artiklen fortsætter efter annoncen: