George Verwer gav inspiration til både Udfordringen og Forlaget Scandinavia

Jørgen Vium Olesen fortæller om OM-lederen, der døde fredag den 14 april 2023.

George Verwer inspirerede mange til at bruge livet på mission.

OM er en af de største missionsorganisationer i det 20 århundrede. I dag er der 3.300 heltidsarbejdere i 147 lande. Over 300 missionsorganisationer er oprettet af tidligere OM’ere eller inspireret af OMs arbejde og visioner.

Også Udfordringen og Forlaget Scandinavia er ifølge Jørgen Vium to organisationer, der er startet inspireret af OM og George Verwer. OM står for Operation Mobilisation – senere ændrede man i Danmark navnet til Operation Mission.

Tog til Indien

– Jeg tog til OM´s sommer konference i Brussel i 1967, derfra til Østrig og om efteråret til Indien, fortæller Jørgen Vium Olesen.

– Jeg havde læst en bog, udgivet af OM i Sverige om discipelskab. Budskabet i denne bog fik mig til at tage til Brussel og senere til Indien for at fortælle om Guds kærlighed og frelse ved tro på Jesus. I Indien fik jeg en vision om at bruge det trykte ord som et middel til at viderebringe dette gode budskab til verden. Jeg sad i et lille lager-kontor i Bombay og lyttede til bånd om OM og George Verwer’s visioner, som jeg sugede til mig. De greb mig, og da jeg siden kom hjem til Danmark og fik ansvaret for Udfordringen, begyndte denne vision at tage form.

Plakater og børnebøger

Et par år senere startede vi forlaget Scandinavia, der med stor succes og fremgang nåede ud til rigtig mange lande i hele verden, først med plakater, siden bøger og i dag hovedsaligt med børnebøger, fortæller Jørgen. Scandinavia A/S, som i dag ledes af hans søn Jacob Vium Olesen, har udgivet over 400 titler på over 120 sprog. Der skabes hele tiden nye bøger, nye forlag, og butikskæder føjes til kundekredsen. Omsætningen og overskuddet forøges år efter år.

Jørgen Vium Olesen tog i 1972 initiativ til at oprette både Udfordringen og Forlaget Scandinavia. I dag er de to organisationer adskilt. Scandinavia er et aktieselskab, mens Udfordringen er en selvejende fond.

Holdt kontakt i 55 år


Artiklen fortsætter efter annoncen:– George Verwer var fantastisk til at holde kontakten og bede for tidligere OM’ere. Selvom jeg havde været med i OM for 55 år siden, havde jeg stadig kontakt med George Verwer igennem mange e-mails igennem årene. Vores sidste e-mail var for knapt et år siden, hvor vi bl.a. e-mailede om, hvordan det gik med forlaget og med mig personligt. Han ringede ofte, når han var i Danmark og besøgte os i vort hjem i Hvidovre. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg i min tidlige ungdom mødte en Guds mand som George Verwer, der var med til at ændre mit liv og give mig en rigtig god retning. Må Gud forsat velsigne OM og alle de mænd og kvinder, der er blevet inspireret af dette skønne missionsarbejde og den trofaste, inspirerende Guds-mand George Verwer, slutter Jørgen Vium.