Krigen i Israel skyldes løgn og misforståelser

Hvad er sandheden om ejendomstvisten i Sheikh Jarrah, Østjerusalem?

Sheikh Jarrah-kvarteret i Østjerusalem.

Terrororganisationen Hamas, der gerne vil fremstå som Jerusalems befrier, fik sindene sat i kog, både i Gaza og i hele den muslimske verden, som kogte over. Hamas sendte mere end 4000 raketter ind over Israel på grund af en løgn og misforståelser, sat i gang af en privat boligstrid i Sheikh Jarrah-kvarteret i Østjerusalem.

28 palæstinensiske familier risikerer at blive dømt af højesteret i Israel til at forlade de bygninger, som de har boet i og haft besat siden 1956.

Hamas og store dele af den vestlige presse ser dette som en snedig israelsk plan, som vil overtage og stjæle ejendom fra palæstinenserne i Østjerusalem og på Vestbredden.

Bygningerne i Sheikh Jarrah-kvarteret blev oprindeligt købt på hel lovlig vis af jøder i 1870, under det osmanniske styre. Her boede jøderne uforstyrret i 78 år.

Men da englænderne forlod Palæstina i 1948, besatte kongeriget Jordan Østjerusalem og Vestbredden. Jøderne måtte flygte fra deres ejendomme, selvom om ejendomsretten til Sheikh Jarrah-kvarteret stadig var jødernes og ikke blev bestridt af hverken jordanerne eller osmannerne.

I begyndelsen af1950erne, nogle få år efter Jordans besættelse af Østjerusalem, blev palæstinensere tilbudt at leje sig ind i ejendommene. De blev altså ikke tilbudt at overtage ejendommene.

Hvis jordanerne havde tilbudt ejerskab over fjendeejendom til palæstinenserne, ville israelsk lov have respekteret denne ejendomsret, selvom den blev tildelt af regimer, der er diskriminerende imod jøderne.

Ydermere godkendte en Israelsk domstol i 1982 ejendommene som ”beskyttet lejemål” indtil for nylig, hvor lejeaftalen blev opsagt af palæstinenserne, der ikke længere ville betale husleje.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne sag har stået på i mere end 50 år og er en helt privat juridisk procedure imellem private parter. Staten Israel er ikke involveret som part i sagen (lige så lidt som Anders Fogh Rasmussen var involveret i Muhammedtegningerne, da den sag ramte en hysterisk arabisk verden), men den nuværende ejendomssag bliver misbrugt af Israel-kritikere, som taler om, at Israel stjæler ejendom fra palæstinenserne.

Det er ikke alene den muslimske verden, der er kommet i kog. Magrethe Auken fra SF har sammenlignet Israel med ISIS, og Oslos biskop Kari Veiteberg opfordrer til at boykotte Israel.

I et andet opslag var der en opfordring til at lukke alle synagoger i Danmark, tage Gammel Testamente ud af folkekirken, samt forbyde omskærelse af små jødiske drenge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle disse udtalelser af overdreven kritik og had til Israel kan kun tolkes som antisemitisme. Djævelens strategi er at adskille kristne og jøder. Gud strategi er, at jøder og kristne skal blive forsonet, begge parter skal blive et. Ef. 2:16.

Disse udtalelser er med til at stimulere palæstinensernes had og uretfærdige terrorhandlinger imod Israel. De er med til at sætte følelserne i kog, så det bliver gadens parlament, der styrer begivenhedernes gang.

Gadens parlament har desværre startet så mange krige og konflikter igennem historien. Det er uforståeligt, at store dele af den vestlige presse gengiver palæstinensernes løgne og misforståelser og dermed miskrediterer Israel som er den eneste retsstat i Mellemøsten.