Børnegospelkor varmede op til Royal Run

Aabenraa GospelFamily bakkede op om Royal Run i Aabenraa, hvor børnekoret fik den store oplevelse at synge for kronprinsen i lystbådehavnen.

For Aabenraa GospelFamily har 2. pinsedag i mange år været ensbetydende med gudstjeneste ved Aabenraa Fjord i samarbejde med Aabenraa Sogn og efterfølgende gospelfestival.
I år faldt datoen dog sammen med Royal Run i Aabenraa, og Aabenraa GospelFamily valgte derfor i stedet at blive en del af Royal Run-tilbuddet, fortæller korleder Torben S. Callesen.
Alle foreninger i Aabenraa Kommune fik mulighed for at byde ind med en aktivitet, og derfor fik GospelFamilys børnegospelkor mulighed for at synge, da H.K.H. Kronprins Frederik gik i land ved lystbådehavnen i Aabenraa.

Pinsesolen skinnede og gospelkoret sang en påskeversion af ”I østen stiger solen op”, før kronprinsen stillede op til fotografering foran børnekoret.
Foto: GospelFamily

Sang blev transmitteret

Fra arrangørens side var der, i samarbejde med Kongehuset, udarbejdet et minutprogram, som holdt til punkt og prikke. Kronprins Frederik gik i land 10.20. GospelRoots sang to sange, imens Kronprinsen gav interviews til diverse TV-kanaler. Det betød så også, at GospelRoots’ sang Altid allerede elsket tonede igennem i baggrunden hjemme i hele Danmarks stuer.

I østen stiger solen op

Præcis 10.28 skulle Kronprins Frederik gå forbi GospelRoots koret. Til anledningen havde korleder Torben S. Callesen omskrevet melodi og tekst til salmen I østen stiger solen op til dancemusik. Og Kronprins Frederik tøvede ikke et sekund med at gå ind til GospelRoots og stille op til fotografering, hvilket ligeledes kom ud på landsdækkende TV og blev til stor glæde for GospelRoots børnene.
Tilskuerne nød børnenes sang, og der kom enormt mange positive tilbagemeldinger på korets deltagelse. Også Kongehuset profilerede koret på deres egen hjemmeside.
Gospelfest i byen

Efterfølgende sang Aabenraa GospelFamilys GospelTeens og GospelOaks på byens Storetorv som en del af ’Music Mile’.
Pludselig forvandledes byens midtpunkt til en gospelfest, hvor TVSyd kom forbi og publikum og løbere fik et smil på læben, godt hjulpet på vej af himmelske rytmer og det bedste budskab på jorden: Vi er altid allerede elsket! fortæller korlederen.

Han tilføjer, at gospelkorene ikke valgte gudstjenesterne fra, men i stedet valgte at sprede verdens bedste budskab blandt Aabenraas befolkning.
Nogle vers af salmen I østen stiger solen op havde i dagens anledning fået nogle omskrevne vers, som lød:

Fra graven stiger livet op
Han spreder guld på sky.
Går over hav og bjergetop
Går over land og by.

Han kommer fra den favre kyst
Hvor Paradiset lå;
Han bringer lys og liv og lyst
til store og til små.


Artiklen fortsætter efter annoncen: