Jakob Stegelmann modtog ”Buketten” fra KLF

Jacob Stegelmann fik Buketten for sin formidling gennem ”Troldspejlet”. Foto: Lars Salomonsen

”Fra det mest brede i populærkulturen til de yderste afkroge af smalle japanske tegnefilm har Jakob Stegelmann med Troldspejlet gennem flere generationer været en guide for børn og voksne, der aldrig er holdt op med at lege og drømme. Nu belønnes han med Buketten.”

Det skriver KLF, Kirke & Medier i en pressemeddelelse. I begrundelsen for at give Jakob Stegelmann prisen skriver KLF videre:

”Den 3. februar 1989 sendte DR Troldspejlet for første gang, og lige siden har Jakob Stegelmann ajourført os på de seneste trends inden for nogle af de mest kulørte genrer fra kulturens univers. Tegnefilm, computerspil og alt andet, hvor talebobler er måden at kommunikere på, og hvor animationer og hurtige streger hører til det almindelige udtryk, er Toldspejlets klare fokus.

Vi giver Jakob Stegelmann Buketten for gennem mere end 30 år at have formidlet dette nicheområde på en både dyb og bred måde for børn, unge og voksne. Hans viden er second to none og hans engagement er åbenlyst. Og så minder han os alle sammen om, at vi skal huske at lege og være børn – uanset vores alder. Tidligere har blandt andre DR Pigekoret (DR), Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.