Kirken er ikke bygningen eller institutionen, men de troende

Rhonda Hughey Mathisen talte til Aglow konference for både mænd og kvinder.

Kirken er ikke institutionen, det er de troende, pointerede Rhonda Hughey bl.a. på Aglows konference.

– Når Jesus ser på en by, så tror jeg ikke, han tænker på, hvilke kirker og organisationer, der findes. For ham er kirken de troende, der kaldes med hans navn.

Det sagde den norsk-amerikanske forfatter og prædikant Rhonda Hughey Mathisen, da hun talte til en fyldt foredragssal ved Aglows konference på Kolding Internationale Højskole lørdag. I sin undervisning lagde hun vægt på, at det er vigtigt at ville bevæge sig ud af sin komfort-zone, hvis man vil opleve fornyelse fra Gud.

’Kirke’ kan ligefrem være en forhindring for fornyelse. Vi må ikke forstå kirken som en institution, men som Guds folk på tværs af kirker og alle andre opdelinger, fortalte Rhonda.

– Før korset var vi ifølge Paulus faderløse. Men på grund af Jesus og korset er vi blevet adopteret til at være Guds børn. Det er sådan, vi skal tænke på os selv. Som Guds børn, sagde hun.

– Vi skal ikke tænke på, hvad kirken eller kirkelederne burde gøre, men på, hvad vi selv burde gøre. Det handler om vores egen relation til Jesus og til andre mennesker. Rhonda Hughey har skrevet bøgerne ”Desperat efter hans nærvær” og ”Desperat efter hans nærvær i familien”, som begge er udkommet på dansk på Udfordringens forlag.