FIUC-Aarhus har optaget 28 nye bachelorstuderende lover godt for uddannelse af nye præster

28 stk. på rad og rækkke, så mange nye studerende er der optaget på FIUC-Aarhus’ bacheloruddannelse i teologi og mission. Foto. MF.

Den 15. august tog Menighedsfakultetet i Aarhus imod 28 nye studerende på deres nye 2023-årgang på FIUC-Aarhus’ bachelor-uddannelse i teologi og mission. Fordelingen lyder på 6 kvinder og 22 mænd.

Optaget på 28 studerende er blandt de tre højeste antal studerende, som uddannelsen har optaget, siden den begyndte med sin egen selvstændige bacheloruddannelse i 2005. Sammen med de 25, som studiet optog i 2021, har de nu over 50 bachelorstuderende under uddannelse, hvilket de sjældent er nået op på, fortæller Menighedsfakultetet i en pressemeddelelse.

Vedvarende efterspørgsel

Set i lyset af den markante efterspørgsel på præster med baggrund i Menighedsfakultetet er det store optag opmuntrende, da det er nødvendigt at uddanne flere teologer, så vi bedre kan imødekomme vort baglands ønsker og behov for kvalificerede præster og medarbejdere i kirkelige organisationer, skriver de. Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen siger:

”Vi oplever en vedvarende og markant efterspørgsel på teologer fra Menighedsfakultetet. Hvis vi alene skal erstatte præster med MF-baggrund, der nærmer sig pensionsalderen, er det nødvendigt med store optag. Derfor glæder det os, at vi for andet optag i træk har oplevet et optag på 25-30 studerende til vores bacheloruddannelse. Vi vil bestræbe os på at give dem den teologiske uddannelse og de kompetencer, der skal til, for at de kan gøre en forskel i kirkelivet i Danmark samt i international mission.”

Læs resten af artiklen her på udf.nu