Anja og Neils kunst skal hjælpe gadebørn i Brasilien

Anja og Neil Tye.

Kunstnerægteparret Anja og Neil Tye fra Lunderskov vil i oktober rejse til Brasilien for at bringe håb, drømme og kunst til familier og gadebørn.

I Brasilien skal Anja & Neil Tye samarbejde med forskellige organisationer i Fortaleza gennem projektet “Breath of Life”.

Helt almindelige – næsten

Neil og Anja har i årevis arbejdet som kunstnere, med fysisk teater, abstrakt maling / installationskunst og som undervisere. Til dagligt arbejder Neil som abstrakt kunstner ud fra “Spinderihallerne” i Vejle, hvor han har sit atelier, og Anja er ansat på Lunderskov Efterskole, hvor hun bl.a. er teaterlærer, manuskriptforfatter mm.

I Fortaleza skal de være med til at skabe muligheder for forskellige kreative udtryk, for de familier og børn, der har det sværest. Om projektet fortæller ægteparret:

– Ikke alt kan der sættes ord på, og det er her, vi oplever, at kunst og udtryk kan være med til at bringe ro, håb, inspiration og motivation – og det har alle brug for, uanset hvor man befinder sig. Hvis vi kan være med til at bakke op om igangværende projekter og give noget af det videre, som vi har/kan, så er det jo helt fantastisk at være med til.

Kreativ problemløsning

– Vi ønsker at give en stemme til de grupper af familier, unge og børn, som vi møder gennem forskellige projekter og workshops, hvor de har mulighed for at udtrykke deres håb, drømme og fremtidsønsker gennem kreativitet, teater, poesi og kunst i en tryg og inspirerende ramme.  Gennem dette håber vi at give hjælp til teambuilding, problemløsning, lederskab, og det at tale offentligt, forklarer Anja og Neil.

Alle bør have lov til at drømme, til at håbe og bede om en bedre fremtid som er tryg og sikker, og at have et liv uden frygt og fordomme, derfor ønsker vi at komme med projektet “Breath of life” Håb hjælper os til at tro på, at ting kan blive bedre, og at der er en god løsning på trods af livsvilkår. Håb er en vigtig kraft som påvirker vores liv og vores fremtid. Håb styrker os i at tage beslutninger og at følge vores drømme.

Kunstudstilling i Fortaleza

– Vores mål er at “Breath of life” projektet vil slutte af med en udstilling i et respekteret og anerkendt galleri i det centrale Fortaleza, hvor alle børn og familier vil få mulighed for at udstille side om side med andre kunstværker, som er blevet skabt i løbet af tiden. Vi håber derigennem at bygge bro fra person til person, og vise, at vi som mennesker nok egentlig ligner hinanden ret meget. Udstillingen vil også være en del af den officielle ”Children’s month” som er oktober i Brasilien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Neil Tye vil også udstille flere unikke værker, som vil blive lavet med inspiration fra de forskellige workshops, omgivelser og mennesker som vi møder. Disse malerier vil blive sat til salg, og overskuddet vil gå til projekterne.

Ikke alene

– Vi skal samarbejde med flere forskellige grupper i Fortaleza, men vores hovedsamarbejdspartner er “Vitoria” rehab center Ceara – et center der hovedsageligt arbejder med udfordrede familier og forældreløse. Derudover har vi en god kontakt til det danske og brasilianske konsulat i Fortaleza, kirker der driver forskellige hjælpeprogrammer og missionsorganisation “IRIS”, så vi er super spændte, slutter Anja og Neil Tye. Det er muligt at give støtte til materialer, transport og lignende via mobilepay: 9864BY “Brasilien”