”Vi behøver ikke alle have en teologisk doktorgrad for at deltage i festen”

Anne de Leyser er leder af et internationalt arbejde kaldet Local Houses of Prayer. Hun brænder for, at helt ”almindelige” kristne bliver bedre til at lade sig lede af Gud. Det handler om at holde det simpelt, siger hun.

Anne de Leyser var på besøg på Sarons Slette i Nordjylland i juni. Til oktober deltager hun på en konference i Roskilde. Foto: Udfordringen.

Anne de Leyser er 61 år og fra Wales. Hun er fuldtidsmedarbejder på retrætecentret Ffald-y-Brenin i Wales. Et retrætecenter, der igennem mange år har oplevet en utrolig mængde af helbredelser og mirakler, og mennesker, der har været på stedet, fortæller i hobetal om særlige oplevelser med Guds nærvær.

”Der foregår ting, som jeg har svært ved at forstå og sætte ord på. Måden Gud leder folk til stedet og gør ting i deres liv. Det er svært at forklare. Det er ikke, fordi Gud helbreder alle, som kommer der. Men vi oplever mange ekstraordinære ting. Det er et sted, hvor Guds tilstedeværelse er, og hvor vi ofte har oplevet overnaturlige ting, som jeg har svært ved at forstå,” siger Anne de Leyser.

I forlængelse af oplevelserne på retrætecentret er der udsprunget et arbejde, som Anne de Leyser er leder af og initiativtager til. Arbejdet, som i løbet af de seneste ti år har spredt sig til over 20 lande, hedder Local Houses of Prayer (LHOP). Det er det arbejde, der har bragt Anne de Leyser til Danmark, og som gør, at hun kommer til Danmark igen i oktober i forbindelse med en nordisk LHOP-konference i Roskilde.

”LHOP udspringer af et ønske om at kunne dele alt det, vi har lært i Ffald-y-Brenin om Guds nærvær, om genoprettelse gennem velsignelser. Hvad er det, Gud gør her? Og hvordan tager vi disse simple ting og deler dem,” fortæller Anne de Leyser.

Et tydeligt kald

Anne de Leyser havde en oplevelse af, at Gud meget konkret spurgte hende, om hun ville lede og etablere LHOP. ”Jeg var faktisk i tårer og havde ikke lyst til at sige ja og opsige mit arbejde. Jeg sagde til Gud: Jeg forstår det ikke, jeg er ikke ekspert i bøn. Hvor mange andre har du spurgt? Men jeg følte, at der var en hvisken, der sagde, at hele dit liv har været en forberedelse til det her,” siger Anne de Leyser.

Anne de Leyser valgte at følge kaldet, selvom det krævede meget mod af hende. Hun er uddannet ingeniør og har arbejdet med lederskab og udvikling af organisationer og kan bedst lide, når der er en tydelig plan og et tydeligt budget. Nu oplevede hun, at Gud kaldte hende til en opgave uden plan og budget.

”Der er noget vigtigt over at lytte og adlyde. Vi må stole på Gud i alt. Det er ikke nemt, og det har været hårdt i perioder, men der er ingen større glæde end at springe ud i noget, som Gud har tilrettelagt. Jeg må hele tiden opgive mine egne agendaer og bare lytte til ham. Gud handler, og det er uden en plan og uden et budget. Jeg ønsker mig et budget, men der er noget over at lytte til Guds hvisken, og lade ham lægge planerne og budgettet,” mener Anne de Leyser.

Hold det simpelt

Anne de Leyser er et mildt og smilende menneske, og hun understreger flere gange i samtalen, at hun ikke ser sig selv som noget specielt, og at dét netop er med til at give mere plads til Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg er en meget ordinær person. Jeg er ikke en stor forbeder eller inspirator eller noget andet, men jeg er sulten efter Guds nærvær. Jeg vil se hans rige komme – på min gade, i mit nabolag, i regeringsbygninger, på hospitaler osv.,” siger Anne de Leyser og tilføjer:

”Det handler om at tillade hans agenda. Jeg tror, at vi nogle gange kommer med vores gode ideer og vil gøre nogle gode ting for Gud, men hvis vi springer ud i noget, som han gør, med ydmyge hjerter, så er der mere plads til ham.” Ifølge Anne de Leyser handler det meget om at holde det simpelt.

”Det hele er meget simpelt. Faktisk er alt på Ffald-y-Brenin meget simpelt. Det er ikke et vildt show. Det er noget af det, vi har lært, og som vi gerne vil give videre. Hold det simpelt. Jeg tror, Gud samler en hær af helt ordinære mennesker. Det er hans kirke. Vi behøver ikke alle have en teologisk doktorgrad for at deltage i festen,” fastslår Anne de Leyser og fremhæver igen Ffald-y-Brenin som et godt eksempel:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Kapellet i Ffald-y-Brenin er et fantastisk sted, hvor der er sket fantastiske ting, og der foregår stadig fantastiske ting. Der er bølger af Guds ånd der. Det, jeg godt kan lide, er, at når folk møder Gud, er det ikke afhængigt af mennesker, der skal bede for dem eller andet. Det er bare folk selv og så Guds nærvær, der er der. Helt uden indblanding fra os.”

En hilsen til Danmark

Anne de Leyser har en særlig hilsen til Danmark. ”Da Gud prikkede mig på skulderen og bad mig om at gå ind i den her tjeneste, var mit spørgsmål til Gud:
Hvem er jeg til at skulle gøre det? Moses stillede det samme spørgsmål, da Gud kaldte ham. Gud sagde ikke til Moses, det er, fordi du bare er så god til det og det og det. Han sagde bare: Jeg vil gå med dig.”

”Diskvalificér ikke dig selv, om du er ung eller gammel. Min oplevelse er, at hvis vi bare siger ja til det, Gud beder os om, giver han os bare mere velsignelse – og det er en spændende rejse. Det betyder ikke, at alt bliver let, men hvis vi træder ud i tro, ligesom Peter trådte ud på vandet, og Peter fejlede som bekendt også, men blev hjulpet op af Jesus. Der er to ting, jeg ikke kan lide: Fejl og afvisning. Jeg sagde til Jesus, jeg kommer til at fejle for dig, og jeg kommer til at blive afvist for dig. Det var min frygt, og jeg lagde den frygt over til ham. Vi skal lade vores frygt gå til ham og følge Jesus’ hvisken.”

Hvordan hører man Jesus’ hvisken?

”Bare brug tid sammen med ham. Jeg hører ofte Jesu hvisken gennem andre mennesker, og jeg lader tvivlen komme Helligånden til gode. Når Gud siger noget, og han efterfølgende bekræfter det og bekræfter det igen, så siger jeg okay, og så gør jeg det.” Som eksempel på Guds bekræftelse nævner Anne de Leyser et eksempel, hun har oplevet samme dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”LHOP er en tjeneste, der virker i mange lande, og vi har ikke rigtig noget budget, men vi har masser af udgifter og flybilletter, der skal bestilles og betales.
Så jeg bad til Gud, vil du ikke nok lige bekræfte, at du har styr på det her? Og her til morgen kom der en hen til mig og gav mig nogle penge. Jeg kan ikke huske, hvor meget det var, men det er heller ikke så vigtigt, det handler ikke om, hvor mange penge jeg fik, for mig var det et svar fra Gud på, at han har hørt mit spørgsmål, og så sendte han en som svar på min bøn.”

”For mig er det lige præcis det, det hele handler om. Gud siger: Bare stol på mig, Anne. Du har jo set mig gøre det og det. Discipelskab handler om at følge Gud og lytte til ham, og vi udvikler os i den proces,” slutter Anne de Leyser. Der er udgivet flere bøger, om de ting, der er sket på Ffald-y-Brenin. Blandt andet bogen ’Strømme af nåde’.

Hvor er dit land?

6.-8. oktober 2023 inviterer Local Houses of Prayer til nordisk konference i Baptistkirken i Roskilde. Konferencen begynder fredag aften og har fokus på at give inspiration til at tage sin plads og træde ud i velsignelsens tjeneste. Til at undervise på konferencen kommer: Anne de Leyser, Eivind og Merete Arnevåg, leder af Oase i Norge og Bønnehusbevægelsen og Birgitte Steffensen-Thomasen, forfatter til bogen ’Hvor er dit land?’ og leder af LHOP i Danmark.

”Local Houses of Prayer er en fællesskabsbaseret global bevægelse for bøn, velsignelse og liv i Guds Rige. I sidste ende handler det om hans nærvær, og det møde hver enkelt af os har i hans nærvær, som vil udruste os til at være de mennesker, der forvandler vores samfund,” siger Anne de Leyser.

”Local Houses of Prayers principper og pejlemærker tilbyder det mest befriende og kraftfulde kristenliv, jeg kender,” siger Birgitte Steffensen-Thomasen.
Både Anne de Leyser og Birgitte Steffensen-Thomsen glæder sig til konferencen og håber, at mange vil møde op.
Du kan læse mere om konferencen på www.lhop.dk.